Δεύτερο επίσημο φιλικό για την Εθνική ομάδα γυναικών απέναντι στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για το Super Final του World Cup, με τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου να πραγματοποιούν νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση, παρά την ήττα στο φινάλε από τις Αμερικανίδες.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 11-9

Στις αρχές της πρώτης περιόδου, η Ella Woodhead βρήκε τη Maggie Steffens για το πρώτο γκολ του αγώνα και έβαλε πρώτη μπροστά στο παιχνίδι την Team USA. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη είχε άμεση απάντηση για την Ελλάδα και πρόσθεσε ένα ακόμη γκολ λίγο αργότερα για να δώσει στην Εθνική το προβάδισμα. Στα μέσα του οκταλέπτου, η Rachel Fattal ισοφάρισε το σκορ για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε παίκτη παραπάνω, όμως η Βασιλική Πλευρίτου βρήκε δίχτυα λίγο πριν την κόρνα της γραμματείας για να στείλει την Ελλάδα στο δεύτερο μέρος με προβάδισμα 3-2.

Η Έλενα Ξενάκη σκόραρε για να ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος και να ανεβάσει τις Ελληνίδες στο +2. Στη συνέχεια, η Musselman ξεκίνησε τη μεγάλη της βραδιά με συνεχόμενα γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ. Η Χριστίνα Σιούτη απάντησε για την Ελλάδα, αλλά η Musselman συνέχισε με γκολ, καθώς σκόραρε ξανά για ένα… χατ τρικ στη δεύτερη περίοδο. Από εκεί και πέρα, η Musselman έδωσε ασίστ στην Steffens για το δεύτερο γκολ της στο παιχνίδι, πριν η Ελευθερία Φουντούτου βρει ένα ωραίο γκολ για την Ελλάδα και να κάνει το σκορ 6-6 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ειρήνη Νίνου και η Νικολέτα Ελευθεριάδου πέτυχαν δύο διαδοχικά τέρματα για να δώσουν ξανά το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα με 6-8, ενώ η Team USA… στράφηκε στις Musselman και Steffens για γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στη συνέχεια η Jordan Raney έδωσε προβάδισμα 9-8 στις Αμερικανίδες ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Η Musselman συνέχισε την εξαιρετική της απόδοση με το πέμπτο της γκολ στην αρχή της τέταρτης περιόδου και η Raney βρήκε άλλο ένα με μια όμορφη λόμπα για το 11-8. Με 2:43 να απομένουν, η Νικόλ Ελευθεριάδου βρήκε δίχτυα για την Ελλάδα, με την Εθνική ομάδα να μην καταφέρνει να μειώσει το σκορ περαιτέρω στα λεπτά που απέμεναν.

Για την Εθνική ομάδα σκόραραν οι εξής: Ν. Ελευθεριάδου 2, Μ. Μυριοκεφαλιτάκη 2, Ε. Ξενάκη 1, Ε. Νίνου 1, Χ. Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 1, Ε. Φουντωτού 1.