Νέα φορμάτ στα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα ηλικιών!

by Aquafeed 24

Εκτός από την κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, οι κληρώσεις για όλα τα ηλικιακά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν το Σάββατο στη Σαμπαντέλ, στο πλαίσιο του FINAL 4 του LEN Champions League γυναικών.

Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U17 και U15 θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στην Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία. Θα εισαχθεί, λοιπόν, ένας νέος τρόπος διεξαγωγής των αγώνων.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκανε η World Aquatics στον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, η φάση των ομίλων στα τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ηλικιών θα χωριστεί σε δύο, ανεπίσημα αποκαλούμενες, κατηγορίες. Οι ομάδες που κατατάχθηκαν 1η-8η στα προηγούμενα πρωταθλήματα για την ίδια ηλικιακή ομάδα θα βρίσκονται σε μια υψηλότερη κατηγορία και οι υπόλοιπες στη δεύτερη.

Οι οκτώ ομάδες σε μία υψηλότερη κατηγορία θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Α και Β). Οι δύο κορυφαίες ομάδες από κάθε γκρουπ θα προκριθούν απευθείας για τους προημιτελικούς.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα χωριστούν επίσης σε δύο γκρουπ (Γ και Δ) και θα παίξουν ένα τουρνουά round-robin.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση των γκρουπ Γ και Δ θα παίξουν αγώνες cross-over εναντίον των τέταρτων ομάδων από τα γκρουπ Α και Β, ενώ οι δεύτερες ομάδες από τα γκρουπ Γ και Δ θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες ομάδες από τα γκρουπ Α και Β. Οι νικητές αυτών των αγώνων cross-over θα προκριθούν στους προημιτελικούς.

Δεν υπήρξαν προκριματικοί για το U15 Πρωτάθλημα. Ήταν ανοιχτό σε όλες τις ομάδες. Πολλές χώρες έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να παίξουν σε αυτό το τουρνουά και θα συμμετέχουν 25 ομάδες. Επομένως, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος U15 είναι ελαφρώς διαφορετικός.

Οι ομάδες της 2ης κατηγορίας θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ (C, D, E, F). Από τα προημιτελικά και μετά, η μορφή θα είναι η ίδια με όλα τα υπόλοιπα τρία τουρνουά.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο U17 Εφήβων (9-15 Αυγούστου, Μάνισα, Τουρκία), γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση  Κατηγορία 1

1η δυναμική: Σερβία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία. 2η δυναμική: Μαυροβούνιο, Κροατία, Ολλανδία, Ιταλία.

Κατηγορία 2

3η δυναμική: Γεωργία, Γαλλία, Ρουμανία, Μάλτα. 4η δυναμική: Τουρκία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο U17 Νεανίδων (29 Ιουλίου – 5 Αυγούστου, Μάνισα, Τουρκία), γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση Κατηγορία 1

1η δυναμική: Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία. 2η δυναμική: Ισπανία, Κροατία, Ισραήλ, Γαλλία.

Κατηγορία 2

3η δυναμική: Σερβία, Σλοβακία, Ουκρανία, Μάλτα. 4η δυναμική: Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Ελβετία και Ουκρανία.

Πρωταθλήματα Ευρώπης υδατοσφαίρισης κάτω των 15 ετών

Παίδες (8-16 Ιουλίου, Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο), γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση Κατηγορία 1

1η δυναμική: Ουγγαρία, Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία. 2η δυναμική: Ιταλία, Σερβία, Τουρκία, Μαυροβούνιο.

Κατηγορία 2

3η δυναμική: Ρουμανία, Πολωνία, Μάλτα, Γαλλία, Γεωργία. 4η δυναμική: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Μολδαβία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ελβετία και Ουκρανία.

Κορασίδες (24-30 Ιουνίου, Ζάγκρεμπ, Κροατία), γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση Κατηγορία 1

1η δυναμική: Ουγγαρία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία. 2η δυναμική: Κροατία, Ολλανδία, Ισραήλ, Σερβία.

Κατηγορία 2

3η δυναμική: Τσεχία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία, Ουκρανία.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA