Περίοδος σημαντικών αλλαγών και για την ΝΕ Πατρών αποτελεί το τρέχον χρονικό διάστημα, καθώς σήμερα (12/8) ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του σωματείου με τον προπονητή Μιχάλη Ξανθόπουλο.

Ο έμπειρος τεχνικός θα αναλάβει την Ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης (Α2 Κατηγορία) και όλα τα ηλικιακά τμήματα αγοριών (Εφήβων-Παίδων κ.ο.κ) για την νέα σεζόν και θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Πάτρα. Άλλωστε, η προετοιμασία της ομάδας ξεκινά πολύ σύντομα, στα τέλη του Αυγούστου, αμέσως μετά την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

Ο Μιχάλης Ξανθόπουλος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο πόλο και ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τις ομάδες Εφήβων και Νέων του Παναθηναϊκού, συνεχίζοντας αργότερα, στα αντίστοιχα τμήματα του Ολυμπιακού. Οι ικανότητες και οι επιτυχίες του αποδεικνύονται από το πολυετές προπονητικό παρελθόν του. Ένας πραγματικός δάσκαλος του αθλήματος.

Συνοπτικά-χρονολογικά, σε επίπεδο Ανδρικών και Γυναικείων ομάδων έχει αναλάβει:

  • Άρη Νίκαιας (Α2 Κατηγορία)
  • Πανιώνιο (5ετής συνεργασία με 2 ανόδους στην Α1 Κατηγορία)
  • Ηλυσιακό (2ετής συνεργασία Α1 Κατηγορία)
  • Άρης Νίκαιας (Α2 Κατηγορία)
  • Εθνικό Πειραιώς (Α1 Κατηγορία και συμμετοχή σε Τσάμπιονς Λιγκ)
  • ΑΝΟ Γλυφάδας (Α2 Κατηγορία)
  • Πανιώνιο (Γυναικών)
  • ΑΟ Μίλων (6ετής συνεργασία με 4 έτη στην Α2 Κατηγορία)

Ο νέος προπονητής των «δελφινιών» δήλωσε: «Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΕΠ και τον πρόεδρό της, κ. Μανώλη Τσουραμάνη για την τιμή που μου έκαναν να έρθω στην Πάτρα».

Προσθέτοντας ανέφερε: «Η Πάτρα είναι μια μεγάλη δύναμη του ναυταθλητισμού. Από εδώ ξεκίνησε επί της ουσίας το πόλο στην Ελλάδα. Η πόλη έχει μια τεράστια ιστορία και παράδοση που και θα πρέπει να την σεβαστούμε, αλλά και να την συνεχίσουμε. Οι άνθρωποι της ΝΕΠ μου έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι έχουν τη διάθεση να κάνουν ένα ποιοτικό βήμα. Έχουν όραμα για όλα τα τμήματα, από το Μίνι Παίδων έως την Ανδρική ομάδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε μέσα από την σκληρή δουλειά».

Καλωσορίζοντας τον Μιχάλη Ξανθόπουλο στον σύλλογο, ο πρόεδρος της ΝΕΠ, Μανώλης Τσουραμάνης δήλωσε: «Στόχος της ΝΕΠ είναι να κάνουμε τη διαφορά και γι΄ αυτόν το λόγο επιλέξαμε τον συγκεκριμένο προπονητή, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και ικανός. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα και τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Στην φωτογραφία ο Μιχάλης Ξανθόπουλος με τον έφορο πόλο της ΝΕΠ, Νίκο Πολίτη.

Επιμέλια κειμένου: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Facebook Comments