Η συνολική παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση, δεν άφησε ικανοποιημένους την τεχνική ηγεσία και τους διεθνείς μας.

Ο Θοδωρής Βλάχος σχολιάζοντας αρχικά τη σημερινή αναμέτρηση, τόνισε: «Η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη σήμερα για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί διακυβευόταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 και μόνο μέσω της έβδομης θέσης, θα νιώθαμε μία σιγουριά. Δεύτερον, γιατί παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που θα τη βρούμε μπροστά μας στο προολυμπιακό τουρνουά και θέλαμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε και να δείξουμε τα δόντια μας. Τρίτον, γιατί θέλαμε να φύγουμε από δω με ένα χαμόγελο, γιατί όλες αυτές τις μέρες δεν έχουμε περάσει καλά, όχι γιατί βρεθήκαμε στις θέσεις 7-8, αλλά γιατί στα κρίσιμα ματς ηττηθήκαμε με τρόπο που δε μας αρέσει».

Για τις εμφανίσεις της Εθνικής στη Βουδαπέστη, ο κ.Βλάχος είπε: «Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, όμως δεν είναι της στιγμής. Εμείς ξέρουμε τι συμβαίνει, είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μείνουν στην ομάδα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συγκεντρωθούμε στον μεγάλο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα, αρκετοί παίκτες θα βρεθούν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ήταν επιλογή μου να τους πάρω σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί ήθελα να είμαστε μία ομάδα και να το περάσουμε όλοι μαζί αυτό. Αν με ρωτούσε κάνεις τι θα ήθελα για φέτος, σίγουρα θα επέλεγα την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιλέγουμε διοργανώσεις. Δεν είμαστε τόσο μεγάλη ομάδα για να το κάνουμε αυτό. Από δω όμως μπορούμε να φύγουμε πιο δυνατοί και να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο Ρότερνταμ. Σίγουρα εκεί πρέπει να έχουμε υγεία και τύχη. Θεωρώ ότι θα βελτιωθούμε σε τομείς του παιχνιδιού, όπως το κάναμε και σήμερα. Κάθε ματς θα είναι τελικός και πρέπει να βγάλουμε την ελληνική ψυχή που μας χαρακτηρίζει ανέκαθεν».

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, που διακρίθηκε στο νικηφόρο αγώνα με τη Ρωσία, τόνισε: «Πετύχαμε μία νίκη ψυχολογίας σήμερα και παράλληλα εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο. Γενικά όμως, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι πήραμε λίγη αυτοπεποίθηση κερδίζοντας τη Ρωσία, να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά, στο μεγάλο στόχο που έχουμε. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση για το Τόκιο και θα τα δώσουμε όλα στο προολυμπιακό».

Τέλος, ο γκολκίπερ Μανώλης Ζερβεδάς, επισήμανε: «Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε για να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Για μας δε λέει τίποτα η έβδομη θέση, παίζαμε για την πρόκριση στο Παγκόσμιο και το είδαμε σαν προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά. Θέλαμε όμως να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Ρωσία. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας, αλλά κρατάμε τη νίκη. Θεωρώ ότι θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι στο προολυμπιακό τουρνουά. Εχουμε μιλήσει μεταξύ μας και έχουμε θέσει καινούριους στόχους για τη συνέχεια. Ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Η Εθνική ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, είτε στα εύκολα, είτε στα δύσκολα. Δε φοβόμαστε κανέναν και θα δώσουμε το 100% για να βρεθούμε στην Ολυμπιάδα».

Facebook Comments