Με σκληρή γλώσσα το Π.Φάληρο χαρακτηρίζει ως ανεπιθύμητο τον διαιτητή Μιχάλη Κουρέτα από τους αγώνες του ΑΌΠΦ, με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟΚ-Π.Φάληρο το Σάββατο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ο Α.Ο.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του και τα σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Kουρέτα, ο οποίος σήμερα 9/11/2019 διέπραξε διαιτητικό έγκλημα εναντίον της ομάδας μας.
Ο εν λόγω “κύριος” αποφάσισε στην μεσημεριανή αναμέτρηση Π.Α.Ο.Κ – Α.Ο.Π.Φ, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας υδατοσφαίρισης ,ποιος θα αναδειχθεί νικητής μετά την κόρνα της λήξης, κάτι που αποδεικνύουν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο οι ενεργειές του, ειδικά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του αγώνα .
Πιο συγκεκριμένα:
1/ Aπέβαλλε στην 4η περίοδο του αγώνα 5.09′ πριν τη λήξη τον αθλητή μας Νικόλαο Γαρδίκα με αντικατάσταση χωρίς να εξυβρίσει αντίπαλο αθλητή ,διαιτητή ή βιαιοπραγήσει εναντίον κάποιου.
2/Απέβαλλε με τρίτη αποβολή τον αθλητή Χαράλαμπο Τρούλο και αποβάλλοντας τον, αναμάσησε την σφυρίχτρα λέγοντας με θυμό “άντε γ…”, απευθυνόμενος στον ίδιο τον αθλητή κάτι που έγινε αντιληπτό στον πάγκο στο 2.59′ πριν το τέλος του αγώνα. Και διερωτόμαστε, ποιός κώδικας δεοντολογίας επιτρέπει στον έναν εκ των δύο “‘αρχόντων” του αγώνα τέτοια αήθη συμπεριφορά? Με ποιον ακριβώς τρόπο όταν έχεις περιέλθει σε τέτοιο μένος ψυχολογικό, έχεις την διαύγεια και την αμεροληψία να διαιτητεύσεις στα πιο κρίσιμα λεπτά του αγώνα?
3/Λίγο πριν το τέλος του αγώνα συγκεκριμένα στο 0.17’ απέβαλλε χωρίς αντικατάσταση τον αθλητή μας Mark Reuel D Souza ,όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνος για βιαιοπραγία και κατέδειξε πέναλτι εις βάρος της ομάδας μας που προφανώς μόνο ο ίδιος είδε, καθώς ούτε η αντίπαλη ομάδα εννόησε αρχικώς τι έχει συμβεί, κρίνοντας έτσι με τον πιο εύκολο και μη αναστρέψιμο τρόπο το αποτέλεσμα.
Σεβόμενοι τις αξίες που διέπουν το συλλογό μας και χωρίς να γινόμαστε γραφικοί, καθώς πάμπολες φορές αδικηθήκαμε στο παρελθόν αλλά σιωπήσαμε, οφείλουμε σήμερα να καταγγείλουμε ότι ο συγκεκριμένος “κύριος” ή ανίκανος είναι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Το χρωστάμε στην προσπάθεια των αθλητών μας και απαιτούμε σεβασμό και δικαίωση.
Ο “κύριος” Κουρέτας είναι ανεπιθύμητος για τον σύλλογό μας σε όλες τις κατηγορίες και να του θυμίσουμε πως οφείλει να σέβεται ομάδες με ιστορία όπως ο Α.Ο.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ , που υπηρετούν την ελληνική υδατοσφαίριση , έχοντας πρότυπα ακαδημιών και αναδεικνύοντας αθλητές σε εθνικό επίπεδο που κόσμησαν και κοσμούν τους αγωνιστικούς χώρους.
Υγ. Κύριοι της ΚΕΔ σας προτρέπουμε να εκσυγχρονίσετε το μοντέλο κατάρτισης και αξιολόγησης των διαιτητών με πιο αυστηρά κριτήρια που μόνο καλό θα φέρουν στο πολύπαθο αλλά τιμητικό άθλημα της χώρας μας.

Τμήμα υδατοσφαίρισης

Facebook Comments