Μπερδές: «Προβληματισμός στον Απόλλωνα από τη διαιτητική αντιμετώπιση»!

by Aquafeed 24

Τον προβληματισμό όλων στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης για τη διαιτητική αντιμετώπιση της οποίας έτυχε στον 2ο και 3ο Ημιτελικό της Α1 των Ανδρών εξέφρασε με δηλώσεις του στο www.apollonwaterpolo.gr ο Θοδωρής Μπερδές.

Ο διευθυντής του τμήματος – από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του πριν από εννέα χρόνια – θέλησε να τοποθετηθεί για την εικόνα που αποκόμισε από τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον ΝΟΒ, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Βουλιαγμένης για την πρόκρισή της στους Τελικούς του Πρωταθλήματος και να της ευχηθώ και καλή συνέχεια στην ευρωπαϊκή της παρουσία.

Θέλω να σταθώ, ωστόσο, και στο ότι και στους δύο τελευταίους αγώνες του Απόλλωνα με τη Βουλιαγμένη, τους οποίους είδα ξανά στο βίντεο, υπήρξε μεγάλη ανοχή από τους διαιτητές στο πρέσινγκ και στο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου στην άμυνα, που ήταν στο όριο της αποβολής. Κάτι που οι καινούργιοι κανονισμοί δεν τον επιτρέπουν.

Μάλιστα υπάρχει χτύπημα αθλητή της Βουλιαγμένης σε δικό μας εκτός νερού στον 3ο Ημιτελικό, το οποίο δεν τιμωρήθηκε. Αντίθετα υπήρξε αυστηρότατη αποβολή χωρίς αντικατάσταση στον Μόκκα σε μία αψιμαχία που έγινε μέσα και κάτω από το νερό και στην οποία συμμετείχαν και οι δύο παίκτες. Το “μαρτυράει”, εξάλλου, και ο ίδιος ο διαιτητής, ο οποίος γράφει στο φύλλο αγώνα για χτύπημα στο σώμα, μην αναφέροντας χτύπημα εκτός νερού.

Αντίστοιχες φάσεις βλέπουμε συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να τιμωρούνται οι αθλητές με την ίδια αυστηρή ποινή. Να θυμίσω ότι ο ένας εκ των δύο διαιτητών είναι ο ίδιος που πέρυσι στον Τελικό Κυπέλλου δεν είδε μπροστά στα μάτια του καθαρότατο χτύπημα εκτός νερού.

Ακόμη, μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία ο ένας εκ των δύο ρέφερι του χθεσινού αγώνα κατακύρωσε γκολ υπέρ της Βουλιαγμένης ευρισκόμενος σε απόσταση 4 μέτρων και χωρίς εκείνη τη στιγμή ο επόπτης γραμμών να έχει σηκώσει τα χέρια σε φάση που δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι τη νοητή γραμμή του τέρματος.

Θέλω, επίσης, να σταθώ στην υπερβολική αυστηρότητα στην αποβολή του προπονητή μας, Νίκου Δεληγιάννη, σε μια απλή διαμαρτυρία 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ακόμη απορώ πως έγινε ο πρώτος προπονητής που δέχεται τρεις κόκκινες κάρτες στο πρωτάθλημα και θα εκτίσει ποινή έξι αγωνιστικών, απουσιάζοντας και από τους προσεχείς κρίσιμους μικρούς Τελικούς με τον Πανιώνιο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές τον αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη αυστηρότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως, βέβαια, και χθες».

Τέλος, ο Θοδωρής Μπερδές έκλεισε την τοποθέτησή του δηλώνοντας: «Η διαιτητική αντιμετώπιση προς την ομάδα μας μάς προβληματίζει ιδιαίτερα όλους μας στο τμήμα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA