Για την τρίτη θέση στο φετινό LEN Champions League θα παλέψει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης μετά την σπουδαία προσπάθεια που έκανε απέναντι στην back-2-back Πρωταθλήτρια Ευρώπης – Προ Ρέκο στον ημιτελικό, η οποία με κάθε επισημότητα θα αγωνιστεί σε έναν τελικό «ντεζαβού» με αυτόν του 2022 κόντρα στην Νόβι Μπέογκραντ, αφού επικράτησε 12-8!

Η διακύμανση…

Μια πολύ συμπαγή εικόνα της Βουλιαγμένης, με εξαιρετική ενέργεια στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, όπου με τέρμα του Παπασηφάκη στα 01:51 πριν την λήξη του πρώτου μέρους, διαμόρφωσε ένα βραχύ προβάδισμα με το 3-2, το οποίο αργότερα έφτασε στο 4-2 από τον ίδιο και στο 5-3 από ΓΚΟΛΑΡΑ του Ντίλαν Γούντχεντ από ασίστ του Αριστελιδη Χαλυβόπουλου στα 04:07 πριν το ημίχρονο. Στην συνέχεια η Ρέκο αφυπνίστηκε και έφερε το ματς στα ίσα πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με τέρματα κλάσης των Φοντέλι και Ετσενίκε για το 5-5.

Επανερχόμενοι, οι Ιταλοί ανέβασαν ρυθμό και έδειξαν διάρκεια στο παιχνίδι τους, με την Βουλιαγμένη να αναζητά το γκολ – ιδίως στον παίκτη παραπάνω όπου μέτρησε 0/3 επιμέρους, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια της Βουλιαγμένης. Η δις Πρωταθλήτρια Ευρώπης βρήκε σειρά λύσεων για να σπάσει το μομέντουμ του ΝΟΒ, με δυο αμφισβητούμενες φάσεις να αυξάνουν την ένταση στο νερό, αφού το βούλιαγμα του Κουρούβανη στην άμυνα των 2μ υποδείχθηκε ως αποβολή, ενώ αργότερα οι διαιτητές συμβουλέυτηκαν το VAR για τέρμα του Ντι Φούλβιο, αφού η διαφορά είχε ανοίξει στο 9-5 (10-5). Προηγήθηκαν γκολ των Φοντέλι, Γιάνγκερ, Χάλοκ και Κανέλα.

Εν συνεχεία, ο Αλαφραγκής σημείωσε παλικαρίσιο γκολ με ατομική ενέργεια από δεξιά για το 10-6 της μείωσης στα 07:01, με τους Ετσενίκε και Ντι Φούλβιο να σκοράρουν τα τελευταία δύο τέρματα της Ρέκο (11-6 και 12-6) που θα βρεθεί ξανά σε έναν ακόμα τελικό – ντεζαβού με αυτόν του 2022 κόντρα στην Νόβι – με τους Νικολαΐδη και Αλμύρα να διαμορφώνουν το τελικό 12-8.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΡΟ ΡΕΚΟ 8-12

Περισσότερα σε λίγο…