Μιχαλόπουλος για ΑΕΚ: «Ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση, να αποφύγουμε τα ίδια λάθη»

by Aquafeed 24

Στον αθλητισμό πολλές φορές προκύπτει το ζήτημα των οφειλών των σωματείων προς αθλητές και προπονητές και ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα από το χώρο της υδατοσφαίρισης ήταν αυτό της ΑΕΚ, το οποίο και έλαβε επίσημη χροιά, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσαν 16 αθλητές της Ένωσης για χρωστούμενα προς το πρόσωπο τους.

Από την άλλη μεριά, το θετικό στο συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι η πλήρης αναστροφή της κατάστασης και η εξ’ ολοκλήρου τακτοποίηση των χρωστούμενων προς όλους από τη διοίκηση του Υγρού Στίβου των κιτρινόμαυρων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο του υγρού στίβου του συλλόγου, τον Πάνο Μιχαλόπουλο, ο οποίος μίλησε για όλα. Αρχικά, για το πώς έφτασε η ΑΕΚ στο σημείο να έχει θέμα με τα έσοδα και εν συνεχεία με την καταβολή των συμφωνηθέντων, αλλά για το πως ποτέ δεν υπήρξε ποτέ ούτε σαν σκέψη, όπως ανέφερε, η μη τακτοποίηση του προβλήματος στο 100%. Φυσικά, τέλος εξήγησε το πως θα λειτουργήσει ευεργετικά για το μέλλον του τμήματος η αποφυγή των λαθών που έγιναν από μεριάς της διοίκησης με την ορθολογική από το σημείο αυτό και ύστερα λειτουργία του τμήματος.

Όσα δήλωσε ο Πάνος Μιχαλόπουλος:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να εξηγήσω ότι όπως όλοι ξέρουμε, το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνικό.  Αυτόματα αυτό σημαίνει δεν μπορεί να υπάρχουν τα ίδια έσοδα. Επίσης εμείς δεν έχουμε τα έσοδα που υπάρχουν σε άλλα αθλήματα από τον κόσμο, τα διαρκείας και άλλα παρελκόμενα έσοδα που προκύπτουν οπότε αυτό προκαλεί αδυναμία στην εύκολη συγκέντρωση εισφορών. Αυτό όμως εντάξει είναι γνωστό, το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτά ήρθε και το θέμα του κορωνοϊού και τα όποια έσοδα υπήρχαν εκμηδενίστηκαν για μία διετία σχεδόν. Έτσι δημιουργήθηκε μία τρύπα στα αναμενόμενα και υπολογισμένα χρήματα που έπαιρνε η ομάδα και πήγαν πολλές υποχρεώσεις πίσω. Σε κάθε εταιρεία μπορεί να συμβεί αυτό, όμως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να μην εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις αυτές, ποτέ.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστέρηση που υπήρξε γιατί γνωρίζω την αγωνία των παιδιών που ζουν μέσα από αυτό το χώρο. Ξέρω επίσης ότι η ύπαρξη οφειλών και από άλλες ομάδες πολλές φορές, κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τα λεφτά τους, το μεροκάματο τους, είναι φυσιολογικό. Φυσικά δεν κάνω τον ήρωα επειδή κάλυψα τις υποχρεώσεις μου, αλίμονο, όμως καλύφθηκαν όλα μέχρι τελευταίου ευρώ, όχι μόνο σε μισθούς αλλά και κάθε κομμάτι της συμφωνίας ομάδας-αθλητή, όπως για παράδειγμα η διατροφή. Επειδή πολλές φορές λειτουργήσαμε με το συναίσθημα και έγιναν κάποια ανοίγματα μαζί με όλα τα υπόλοιπα αλλά σημασία έχει ότι αυτό διορθώθηκε τώρα.

Η ΑΕΚ, όπως και πολλά σωματεία του πόλο στην Ελλάδα έχουν διοικούντες ανθρώπους οι οποίοι είναι ας το πούμε, μεσαίου βεληνεκούς επιχειρηματίες, δεν είμαστε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός για παράδειγμα που τα έσοδα λειτουργούν διαφορετικά και φυσικά έχουν πολλά περισσότερα από ότι εμείς. Για αυτό και στην περίοδο της κρίσης του κόβιντ κόστισε πολύ σε εμάς αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως τώρα τελείωσε. Αν μπορέσουμε να πάρουμε και κάποια οικονομική ενίσχυση από την ερασιτεχνική ΑΕΚ ως κομμάτι στήριξης του τμήματος θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο «άνετοι» στο σχεδιασμό μας.

Τώρα όσον αφορά την ανακοίνωση για τα χρωστούμενα, θεωρώ ότι ήταν υπερβολική, ότι δεν χρειαζόταν. Δεν ήταν ότι ήμασταν και ο τύπος του ιδιοκτήτη που εξαφανιζόμασταν, ήμασταν εκεί, προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε, να λύσουμε όλα τα προβλήματα και ήταν γνωστό αυτό. Θα μπορούσε να αποφευχθεί η ανακοίνωση, όχι μόνο γιατί τα δεδουλευμένα των παιδιών θα δίνονταν έτσι και αλλιώς, αλλά γιατί τώρα μπορεί να καρπωθεί κάποιος κομμάτι των οφειλόμενων τους. Φαίνεται ότι η ανακοίνωση συντάχθηκε από κάποιον δικηγόρο, που αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί και να πήρε κομμάτι από τα λεφτά που ήταν τα χρωστούμενα των παιδιών, δηλαδή να βγήκε και κερδισμένος από τον φόβο των αθλητών για τις οφειλές προς το πρόσωπο τους.

Όπως και να έχει, αυτό που εγώ θέλω να πω είναι ότι προφανώς τώρα που τακτοποιήθηκαν όλες μας οι οικονομικές υποχρεώσεις, πιστεύω ότι θα δουλέψουμε ακόμα καλύτερα, με λιγότερη πίεση. Θα αποφύγουμε σίγουρα τα λάθη του παρελθόντος, τα μεγάλα ποσά, τα βαριά συμβόλαια που δίναμε σε παίκτες και προπονητές, οι οποίοι βέβαια μας τίμησαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους στο σύλλογο. Όμως θέλουμε να χτίσουμε κάτι με διάρκεια, δεν θέλουμε ένα πυροτέχνημα. Για αυτό και είμαστε χαρούμενοι που συνεχώς οι ακαδημίες μας μεγαλώνουν. Θέλουμε λοιπόν η χαρά μας να αντέξει στο χρόνο, θέλουμε το τμήμα να μεγαλώνει συνέχεια με βάση τις αυξανόμενες συνεχώς δυνάμεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, με νέα παιδιά από ακαδημίες, αν γίνεται και τις δικές μας να πορευόμαστε και να μεγαλώνουμε, αποφεύγοντας έτσι τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος για να γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι καλύτεροι».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA