Συσπείρωση, ανασύνταξη δυνάμεων και να επιστρέψει η πίστη ανάμεσά τους. Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας Νέων ανδρών γνώρισαν την ήττα από τη Σερβία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρουμανίας, όμως τώρα έχουν μπροστά τους μια τεράστια μάχη κόντρα στις ΗΠΑ με στόχο να κατακτήσουν μια θέση στο βάθρο και το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο.

Ο στόχος είναι υψηλός, με την αποστολή της Εθνικής ομάδας να είναι αρκετά δύσκολη, καθώς επιδιώκουν να πάρουν ρεβάνς από μια ομάδα που επικράτησε στην πρεμιέρα απέναντι στους Έλληνες, ενώ η απουσία του αρχηγού, Νίκου Γκίλλα, ο οποίος τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό, είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς γίνεται λόγος για έναν άκρως κομβικό αθλητή.

Παράλληλα, στη διάθεση του Ηλία Μαχαίρα δεν βρίσκεται από το πρώτο παιχνίδι και μετά ο μεγάλος άτυχος αυτού του Παγκοσμίου, ο ταλαντούχος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος αρρώστησε και δεν ήταν δυνατό να είναι διαθέσιμος για τη συνέχεια, επομένως η Ελλάδα έχει δυστυχώς στερηθεί τις υπηρεσίες του από πολύ νωρίς.

Οι αντιξοότητες θα ενώσουν ακόμη περισσότερο το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα και η Ελλάδα είναι δεδομένο ότι θα μπει με αυτοπεποίθηση και υψηλό κίνητρο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης στο Οτοπένι με στόχο να διατηρήσει αληθινό το ρητό ότι το καλοκαίρι στην χώρα μας δεν τελειώνει, εάν μια Εθνική ομάδα πόλο δεν κατακτήσει μετάλλιο… Πάμε, μάγκες!