Όμορφες στιγμές έζησαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής την Κυριακή το βράδυ στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας, κατά τη διάρκεια των απονομών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης παίδων. Η Εθνική κέρδισε με 11-7 την Κροατία στο μικρό τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η παρουσία των Ελλήνων καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης δικαιολογεί την κατάκτηση του μεταλλίου, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα άξιζε κάτι περισσότερο από το χάλκινο μετάλλιο.

Τα παιδιά που ίσως εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2028 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ απέδειξαν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο του αθλήματος στην χώρα μας.

Ο κύριος Δημήτρης Κύρκος έκανε την κάτωθι δήλωση:

“Ως αρχηγός της αποστολής και μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κύριο Κυριάκο Γιαννόπουλο, οφείλω να συγχαρώ τους αθλητές, τους προπονητές και τον φυσιοθεραπευτή της αποστολής (που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, μη περιοριζόμενοι στα καθήκοντα τους) της Εθνικής ομάδας μας U15, που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ15 της Πορτογαλίας διακρινόμενη και τιμώντας τα ελληνικά χρώματα, με την συνολική παρουσία της, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, ανταπεξερχόμενη πρωτόγνωρων, δύσκολων και ιδιαίτερων συνθηκών και εντέλλει επιτρέποντας σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου να ατενίζουν το μεγάλο HELLAS, στις γαλανόλευκες εμφανίσεις μας.

Οι ανιχνευτές μετάλλου θα ηχήσουν στα αεροδρόμια όχι μόνο από το μετάλλιο στις αποσκευές, αλλά και από το μέταλλο των αθλητών μας, που καλούνται να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν την εμπειρία που έζησαν και αγωνίστηκαν, να αποδεχτούν την διάκριση, την τιμή και την υποχρέωση διάχυσης των εμπειριών τους και στους συμπαίκτες τους στο άθλημα και να αποτελέσουν την μαγιά των ομάδων μας για το μέλλον, δίνοντας νόημα και αποστολή στο έργο μας.

Απολογισμός:
-Κατάκτηση της 3ης θέσης και Χάλκινο μετάλλιο.
-1ος σκόρερ στη διοργάνωση, Λυκούδης Σπυρίδων.
– Καλύτερος τερματοφύλακας στη διοργάνωση, Κρατημένος Δημήτριος.
-Μία πικρή επίγευση, ενός τελικού που παίχτηκε ως ημιτελικός και θα μπορούσαμε…..
-Καλή επιστροφή και καλή συνέχεια και υγεία σε όλους».

Facebook Comments