Σύμφωνα με το καλεντάρι της LEN, το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο για τις 7 – 21 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, όμως τους τελευταίους μήνες, υπήρχαν ανεπίσημες πληροφορίες ότι η διοργάνωση ίσως να μεταφερθεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Η LEN δεν έχει επιβεβαιώσει τον επαναπρογραμματισμό, αλλά η Ένωση Υδατοσφαίρισης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το τουρνουά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Χθες το απόγευμα ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, αναφέροντας ότι η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, Ισραήλ 2024, συνεχίζονται σε υψηλούς ρυθμούς.

Ο Πρόεδρος του Ισραηλινού Συνδέσμου Υδατοσφαίρισης Revital Gluska Cohen δήλωσε:

«Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήσαμε μια περιήγηση στο χώρο με εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής με αρκετούς σχετικούς προμηθευτές και τη διοίκηση του Wingate Institute. Αποφασίσαμε πού θα στέκεται κάθε συγκρότημα και πώς θα είναι η πισίνα αγώνων και η πισίνα προθέρμανσης και πού θα βρίσκεται η πισίνα προπόνησης.

Τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί η πρώτη πληρωμή από τα 2 εκατ. ευρώ που μας ζητήθηκε και όπως ζήτησε η LEN ετοιμαζόμαστε για την έναρξη του διαγωνισμού στις 1/1/24 σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της LEN».

Είχε προγραμματιστεί ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στην προσωρινή πισίνα της αρένας πολλαπλών αθλημάτων στο Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, τα τελευταία νέα λένε ότι ο χώρος διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα είναι η πισίνα στη Νετάνια, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων U19 του 2022.