Μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών ο Δημήτρης Κουρέτας!

by Aquafeed 24

Ο Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας εκλέχθηκε, από 6 κατόχους Νόμπελ, μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών ( World Academy of Sciences).

Η Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy of Sciences) είναι ένας θεσμός που προωθεί την αριστεία στις επιστήμες και έχει ως επιστημονικό συμβούλιο τους Νομπελίστες : Prof. George Fitzgerald Smoot (Nobel Prize in Physics) , Prof. Erwin Neher (Nobel Prize in Medicine and Physiology), Prof. Hartmut Michel ( Nobel Prize in Chemistry), Prof. Ferid Murad ( Nobel Prize in Physiology or Medicine), Prof. Sir Salvador Moncada (Nobel Prize in Medicine) και Prof. Andrew Victor Schally (Nobel Prize in Physiology or Medicine) .

Πριν λίγες ημέρες έγινε δεκτός, ως μέλος, ο Καθηγητής του Τ.Β.Β του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας επιλέχθηκε λόγω της διεθνούς αναγνώρισης του επιστημονικού του έργου που αφορά στην δημιουργία τροφίμων για ανθρώπους και ζώα από τα βασικά απόβλητα και υποπροϊόντα των γεωργικών βιομηχανιών της Ελλάδος ( Ελαιοτριβεία, οινοποιεία, τυροκομεία) και την σύνδεση του με την τοπική παραγωγή της χώρας.

Η δουλειά του καθηγητή Κουρέτα θεωρήθηκε ως πρωτοπόρος γιατί απέδειξε ότι τα μέχρι τώρα απόβλητα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξης τροφή για τους ανθρώπους και για τα ζώα και κάτι τέτοιο δημιουργεί τρόφιμα με μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος.

Η τιμητική εκδήλωση για την αποδοχή του καθηγητή θα γίνει στην Βαλτιμόρη στις 10 Μαρτίου 2019. Η World Academy of Sciences εκτός από το επιστημονικό της συμβούλιο που απαρτίζεται από τους 6 Νομπελίστες που προαναφέραμε, αποτελείται επίσης, από 100 περίπου επιστήμονες από διάφορα κράτη.

Πηγή: myvolos.net

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA