Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Πανιώνιος στον Δ’ Όμιλο του LEN Euro Cup καθώς ηττήθηκε με 13-12 από την Ορτίτζια στις Συρακούσες σε μια ματσάρα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά δε κατάφερε η ομάδα της Νέας Σμύρνης να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Πλέον το συγκρότημα του Κώστα Δήμου στρέφει την προσοχή του στην επίσης δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην Πρίμορατς Κότορ (19/10) στο Μαυροβούνιο.

Ορτίτζια – Πανιώνιος 13-12

Η Ορτίτζια μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε τέρματα των Φερέρο, Ντι Λουτσιάνο και Κοντέμπι και ο Πανιώνιος κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Νικολά Μοσκόφ. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Νέας Σμύρνης πλησίασε απόσταση αναπνοής (3-2) χάρη σε τέρμα του Γιώργου Καλαϊτζή σε παίκτη παραπάνω στο 6:34 του οκταλέπτου αλλά οι Ιταλοί με δύο τέρματα στο παίκτη παραπάνω ανέβασαν την διαφορά στα τρία τέρματα (5-2) και την διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (7-4).

Στο τρίτο οκτάλεπτο το συγκρότημα του Κώστα Δήμου έκανε την αντεπίθεσή της καθώς «έτρεξε» ένα επιμέρους σερί 5-2 και ισοφάρισε σε 9-9 χάρη σε δύο τέρματα του Νικολά Μοσκόφ και από ένα των Αλέξα Ουκρόπινα, Γιώργο Καλαϊτζή και Κώστα Μουρίκη. Στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα αλλά και δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα που θα του έδινε την ψυχολογική τόνωση που χρειαζόταν. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν οι Νικολά Μοσκόφ που σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ τρία πρόσθεσε ο Αλέξα Ουκρόπινα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-3, 2-5, 4-3

Ορτίτζια (Στέφανο Πιζάρντο): Τεμπέστι, Κάσια 1, Γκρίμπαλτι, Λα Ρόσα 2, Ντι Λουτσιάνο 2, Κούπιτο 2, Τρίνγκαλι, Καρνεσέτσι 1, Κοντέμι 2, Καποντιέκι, Φερέρο 1, Ναπολιτάνο 2, Καλαμπρέσι

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Μαυροβουνιώτης, Κοπελιάδης, Μπουζάλας, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής 2, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Ουκρόπινα 3, Καπετανάκης, Λιμαράκης