Με προϋπόθεση για δικά της… κλινοσκεπάσματα η Εθνική ομάδα κολύμβησης στην Χίο – Έντονη αντιπαράθεση για την απόρριψη της φιλοξενίας!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Αναταραχή και έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η υπόθεση της φιλοξενίας της Εθνικής ομάδας κολύμβησης στο Ιωνικό κολυμβητήριο Χίου, για προετοιμασία την περίοδο του Πάσχα, η οποία απορρίφθηκε από τους τοπικούς αρμόδιους, ενώ καθημερινά προκύπτουν νέοι παράγοντες και ζητήματα που ούτως ή άλλως θα απέτρεπαν την διαμονή των αθλητών στους ξενώνες των επικείμενων εγκαταστάσεων.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, ζήτησε τη διαμονή 25 ατόμων, σε 10 δίκλινα και 5 μονόκλινα δωμάτια από 10 έως 15/4 καθώς και τη διάθεση του κολυμβητηρίου 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα 09:00 – 11:00 και 17:00 έως 19:00 με θερμοκρασία νερού 26,5 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, έγινε… σαφές ότι το Κολυμβητήριο κλείνει Μεγάλη Πέμπτη και ανοίγει εκ νέου τη Νέα Τρίτη ενώ στο αίτημα για φιλοξενία αναφέρει ότι μπορεί να διαθέσει μόλις 8 δίκλινα δωμάτια με την υποχρέωση να φέρουν μαζί τους κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια.

Το θέμα ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, με τον επικεφαλής – Μάρκο Σκούφαλο, να σημειώνει σε δηλώσεις του:

«Ένα τέτοιο θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο ΔΣ και να αποφασιστεί από το συλλογικό όργανο που διοικεί το Νομικό Πρόσωπο, αν θα μπορούσαμε και σε ποιο βαθμό να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα  της ΚΟΕ για την εθνική ομάδα κολύμβησης, μια ομάδα που όλοι ευελπιστούμε να την δούμε στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Εξάλλου και τα οφέλη  για τους αθλητές και αθλήτριες μας της κολύμβησης θα είναι πολλά, γιατί θα δουν από κοντά και  θα αγωνιστούν μαζί με αθλητές που αποτελούν το πρότυπό τους, αλλά και η τοπική κοινωνία και αγορά θα είχε να ωφεληθεί από μια τέτοια επίσκεψη.

Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα  πρέπει να επανέλθει  το συντομότερο  δυνατόν για να μην εμπλακούμε μετά σε γραφειοκρατικά θέματα (ανάληψης πιστώσεων και πληρωμών).

Η Δημοτική αρχή πρέπει να  δει το θέμα με σοβαρό τρόπο και να δοθεί μια απάντηση προς την ΚΟΕ , ανάλογη  του  κύρους  του Δήμου μας. Εν πάσει περιπτώσει, αν εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για την συναυλία του Αργυρού, εκτιμούμε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιστώσεις  και για μία τέτοια δράση, εκτός αν η Δημοτική Αρχή δεν θεωρεί ότι η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης και η ένταξη του νησιού μας στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού δεν αποτελεί  προτεραιότητα  για να ξοδευτούν χρήματα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA