Μπορεί την Παρασκευή 17/09, η Εθνική Εφήβων να πέτυχε μια συγκλονιστική νίκη στον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανό, ωστόσο η κόκκινη κάρτα που καταλογίστηκε στον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο, κόστισε την συμμετοχή του Έλληνα παίκτη στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 19/09 (20:30 ώρα Ελλάδος).

Με το χρονόμετρο να δείχνει 00:25 πριν την λήξη του 1ο οκταλέπτου του αγώνα, σφυρίζεται αποβολή για τον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο, ο οποίος εκτίει κανονικά την ποινή των 20 δευτερολέπτων στην κόκκινη γωνία. Ωστόσο, επιστρέφοντας στην φάση όπου οι Μαυροβούνιοι κυνηγούσαν το γκολ στον παίκτη παραπάνω, ο Έλληνας παίκτης «βιαιοπράγησε» σύμφωνα με τους διαιτητές…, σε μια έντονη μάχη αμυνόμενος και 1 δευτερόλεπτο πριν ηχήσει η κόρνα λήξης, αποβάλλεται με αντικατάσταση με την ελληνική ομάδα να μειονεκτεί κατά ένα παίκτη για 4 λεπτά, στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Η υπερπροσπάθεια για την νίκη και η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησε στην απουσία ενός δυνατού παίκτη από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  Αναμφίβολα, οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα θα αγωνιστούν και θα παλέψουν διπλά για να υποστηρίξουν τον συναθλητή τους στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης!