Στην πόλη της Καλαμάτας άνοιξε το Σάββατο η αυλαία του μεγάλου κολυμβητικού μίτινγκ «5ο Kύπελλο Σπ. Κοντόπουλος».

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, του μίτινγκ το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην αντιπροέδρου και εφόρου κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Σπύρου Κοντόπουλου, ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προβεί στη κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου!

Ανάμεσα στον κόσμο που χάρηκε ιδιαίτερα στο άκουσμα του συγκεκριμένου νέου ήταν φυσικά και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κύριος Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε μέσα από δηλώσεις τη χαρά του στο άκουσμα της είδησης της δημιουργίας κλειστού κολυμβητηρίου, μίλησε με θέρμη για την προσπάθεια των ανθρώπων του ΝΟΚ για την βελτίωση και την ανάπτυξη του χώρου, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο του να βρίσκεται στα πάτρια εδάφη του, καθώς ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κατάγεται από το Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Στη τελετή έναρξης βραβεύτηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας (απο τον Κυρ. Γιαννόπουλο), ο προπονητής του ΝΟΚ Στάθης Μπακολιάς (από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο), ενώ πλακέτα απονεμήθηκε στην οικογένεια του Σπύρου Κοντόπουλου. Παρέστη επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής επιτροπής Μάκης Γεωργαράς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας και ο πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού Τάκης Βασιλόπουλος.

 

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μίλησε στο Messinialive για το μίτινγκ, τις προσπάθειες αποκέντρωσης της Ομοσπονδίας, την δυναμική των αθλημάτων του υγρού στίβου αλλά και αγωνιστικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε χαρούμενος που επέστρεψε μετά από χρόνια στον τόπο καταγωγής του και θυμήθηκε με νοσταλγία τις εποχές που αγωνιζόταν ως αθλητής με την Εθνική ομάδα στην Καλαμάτα: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρακολουθούμε πολύ καλούς αγώνες-πρόσθεσε. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τα παιδιά, τους προπονητές και τους παράγοντες των σωματείων. Έχουμε διοργανώσει αγώνες σε όλη την Ελλάδα, κάτι που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Έτσι θα συνεχίσουμε, υγρός στίβος είναι σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είπαμε, αυτό κάνουμε. Ο ρόλος του προέδρου είναι να βρίσκεται κοντά στα σωματεία, να ακούει και να λύνει προβλήματα. Θα πάμε ακόμα καλύτερα, τα παιδιά επέστρεψαν στις πισίνες, υπάρχει ενθουσιασμός και κέφι από όλους, ο σχεδιασμός μας είναι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Με την πολύ καλή ομάδα που έχουμε στην Ομοσπονδία και τη συνεργασία των σωματείων που βεβαίως υπάρχει, θα καταφέρουμε αυτό που όλοι επιθυμούμε, την πρόοδο του υγρού στίβου».

 

Πηγή: messinialive.gr

Facebook Comments