Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις υγρού στίβου στον πλανήτη αν όχι η μεγαλύτερη έχει ήδη ξεκινήσει. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη εκατοντάδες αθλητές έχουν ήδη «πέσει» στις πισίνες και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για ευχαριστηθούν αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Από την μεριά μας, ως #AQF24 καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να καλύψουμε και να ενημερώσουμε με τον καλύτερο και πιο ορθό τρόπο για όλα τα δρώμενα, πάντα προσθέτοντας όλες τις διαθέσιμες λεπτομέρειες ακόμα και όταν δεν είμαστε εκεί για να παρακολουθήσουμε από κοντά. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως η προσπάθεια μας διευκολύνεται με κάποιον τρόπο. Και φυσικά θα γίνουμε πιο σαφείς στο τι ακριβώς εννοούμε. Άλλωστε η παράθεση παραδειγμάτων και η τεκμηρίωση είναι κάτι που δεν θα εκλείψει από την ομάδα μας ποτέ. Πάμε λοιπόν να δούμε…

Χθες όπως ήδη είδατε ή διαβάσατε άνοιξε η αυλαία του πόλο γυναικών με την Ελληνική Ομάδα να δίνει δυναμικό παρών. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ταϊλάνδη όπως ήδη γράφτηκε δεν είναι άξιο κριτικής. Αυτό όμως που σίγουρα είναι άξιο κριτικής αναφοράς είναι το γεγονός πως για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επάρκεια έπρεπε να «σηκώσουμε κάθε ιντερνετική πέτρα» ώστε να βρούμε τη στατιστική του αγώνα καθώς από τη σελίδα της FINA απουσίαζε… Ναι καλά διαβάσατε, στη σελίδα της ομοσπονδίας δεν υπήρχαν στατιστικά των παιχνιδιών. Και εμείς για να τα βρούμε αφού ακόμα και τα γκολ από το φύλλο αγώνα «ανέβηκαν» μία ώρα περίπου μετά το παιχνίδι, επικοινωνήσαμε με Ισπανούς και Ιταλούς συναδέλφους, συνεργαστήκαμε μαζί τους με πολύ μικρό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ (και πιστέψτε μας ξέρουμε πολύ καλά να ψάχνουμε) live score στατιστικά την ώρα των αγώνων.

Το ζήτημα όμως δεν είναι να ψάχνουμε «εδώ και εκεί» για τα αυτονόητα. Πρόκειται για να ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και εμείς από τη μεριά μας το παρακολουθούμε τόσο επειδή αγαπάμε τον αθλητισμό αλλά και αυτό το είδος του αθλητισμού, όσο και επειδή θεωρούμε καθήκον μας, να προωθήσουμε αυτό το σπουδαίο είδος αθλητισμού και να το «επικοινωνήσουμε» σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν γίνεται έτσι. Οι συνθήκες αυτές, η κακή οργάνωση στην επικοινωνία βλάπτουν και τον αθλητισμό και το ίδιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αγώνες πόλο χωρίς κάλυψη και να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε κάποιο λινκ ώστε να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Αλλά επειδή το ψάξαμε και αυτό… Ακόμα και στις περιπτώσεις που μετά από πολλή αναζήτηση βρήκαμε τρόπο παρακολούθησης, τα λινκ ήταν κακής ποιότητας, συνεχώς κολλούσαν και εμφάνιζαν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης, αν δεν δεις ένα παιχνίδι ζωντανά, δεν μπορείς να το βρεις σε καμία πλατφόρμα αργότερα για να το απολαύσεις με την ησυχία σου. Εμείς, πέρα από το Ελλάδα – Ταϊλάνδη που είδαμε στην εξαιρετική ΕΡΤ, καταφέραμε να δούμε το Ιταλία – Καναδάς και στα υπόλοιπα ελάχιστες φάσεις σε μετάδοση με πολύ χαμηλή ανάλυση.

Δική μας πρόθεση ήταν να γράφουμε κάθε παιχνίδι, κάθε κούρσα, κάθε αγώνισμα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες. Να κόβουμε βίντεο, να ξέρουμε ποια παίκτρια έβαλε πόσα γκολ σε πόσα σουτ, την ώρα που αυτό γίνεται. Επίσης, δεν έχουμε άμεσες δηλώσεις από τους αγώνες υδατοσφαίρισης και ανεβαίνουν στις 2 το ξημέρωμα στη FINA, ενώ ούτε φωτογραφικό υλικό ανεβαίνει την ώρα ή άμεσα μετά την λήξη των αγώνων.

Στην κολύμβηση και τα υπόλοιπα αθλήματα, τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα. Κρίμα, μακάρι να ήταν εκεί το #AQF24, να έκανε τη δουλειά όπως πρέπει να γίνεται, με φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις, αναλύσεις, ωραία κείμενα, αφιερώματα, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα αυτή τη φορά.

Facebook Comments