Με τον προγραμματισμό να είναι για ακόμη μια χρονιά ανεπαρκής, η ΚΟΕ ανακοίνωσε κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 ανδρών και γυναικών ότι η Α1 γυναικών θα διεξαχθεί με 9 ομάδες.

Η αδυναμία του Τρίτωνα Αμαρουσίου να δηλώσει συμμετοχή, όπως είναι λογικό αφού αποφασίσθηκε τελευταία στιγμή η αναδιάρθρωση, οδήγησε την ΚΟΕ στη διοργάνωση πρωταθλήματος με 9 ομάδες.

Θα δημιουργηθούν λοιπόν δύο όμιλοι, ο ένας με πέντε ομάδες (Ολυμπιακός, ΝΟΒ, Εθνικός, ΑΝΟΓ και Ρέθυμνο) και ο έτερος με τέσσερις (Νηρέας Χαλανδρίου, Πανιώνιος, ΝΕΠ, ΝΟ Λάρισας), ενώ θα υποβιβασθεί μια ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής, παρά την αύξηση και τον μονό αριθμό ομάδων, θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές το «τριφασικό» σύστημα των προηγούμενων ετών, αλλά με κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Στην Α΄ φάση σχηματίζονται ένας όμιλος των πέντε ομάδων (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Εθνικός, Γλυφάδα, Ρέθυμνο) και ένας των τεσσάρων (Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Λάρισας, ΝΕ Πατρών, Πανιώνιος).

Στη Β΄ φάση, οι δύο πρώτοι του Α΄ ομίλου και οι δύο τελευταίοι του Β΄ ομίλου αναμετρώνται σε μία σειρά best of three, με το νικητή να εξασφαλίζει βαθμολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες θα συγκροτήσουν έναν όμιλο και θα παίξουν μεταξύ τους σε ένα γύρο (οι έδρες θα προκύψουν μετά από κλήρωση).

Οι τρεις πρώτοι θα μετάσχουν στη Γ΄ φάση στον όμιλο 1-5, απ’ όπου θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες των πλέι-οφ, και οι δύο τελευταίες θα πάνε στις θέσεις 6-9, απ’ όπου θα βγει το ζευγάρι των πλέι-άουτ.

Στην Α2 θα υποβιβαστεί μία ομάδα και θα ανέβουν δύο, προκειμένου να συμπληρωθεί δεκάδα για τη σεζόν 2020-21…

 

Facebook Comments