Σε εξαιρετική κατάσταση εμφανίστηκε η εθνική Ρωσίας, κατά την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους την περασμένη εβδομάδα, με τον προπονητή της ομάδας, Σεργκέι Μάρκοτς, να μένει ικανοποιημένος από όλες τις απόψεις, ενώ τα κορίτσια του έπαιξαν φιλικά παιχνίδια με τα κορυφαία ελληνικά κλαμπ, δείχνοντας δείγματα της ποιότητας τους, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε ήταν… άπιαστες κολυμβητικά.

Η Ρωσία έκανε οκτώ φιλικά σε πέντε ημέρες και αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις αθλήτριες της ομάδας, ύστερα από έναν χρόνο απουσίας, καθώς η χώρα παραμένει αποκλεισμένη από τις μεγάλες διοργανώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο έμπειρος τεχνικός έφερε μαζί του στην Αθήνα και τη… νέα γενιά, ενώ η μικρότερη ηλικιακά ήταν γεννημένη το 2006.

Στην προετοιμασία της Ρωσίας στη χώρα μας ενσωματώθηκε από την πρώτη ημέρα η Μαρία Μπορίσοβα, η αμυντικός του Εθνικού, η οποία στους φιλικούς αγώνες κόντρα στον Κυπελλούχο Ευρώπης 2022 αγωνιζόταν δύο οκτάλεπτα για τη Ρωσία και δύο για τον ελληνικό σύλλογο.

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα με τις βίζες των Ρώσων, ο Σεργκέι Μάρκοτς τόνισε ότι οι Έλληνες ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι, τους φέρθηκαν καλά και υπήρχε υποστήριξη σε αυτό το κομμάτι, ενώ προνοήθηκαν μέτρα ασφαλείας, μέσω αστυνομικής συνοδείας.

Τέλος, ο προπονητής της εθνικής γυναικών της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι οι Ρώσοι έχουν προσκληθεί από την Κίνα του Χάρη Παυλίδη, Κώστα Χατζηδάκη και Ορέστη Σαλάχα για κοινή προετοιμασία τον Μάιο, ενώ υπενθυμίζεται το ενδεχόμενο η Ρωσία να βρει έδαφος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των Ασιατικών Αγώνων τον Σεπτέμβριο.