Η έλευση του Μάρκο Καπάνα στη Ρόμα άλλαξε τον δρόμο για την ιταλική ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχή βήματα προόδου τόσο σε εγχώριο επίπεδο με κατακτήσεις τίτλων, όσο και στην Ευρώπη.

Στον Α’ προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Μάρκο Καπάνα πέρασε αλώβητη στην επόμενη φάση με εντυπωσιακή παραγωγικότητα, κάνοντας το 5/5. Πέρυσι, η ιταλική ομάδα είχε βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού και τον είχε εκπλήξει με σκορ 13-12 για την ίδια διοργάνωση, ωστόσο μετέπειτα οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, γράφοντας ιστορία με ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ. Η αναμενόμενη νέα αντάμωση των δύο ομάδων, αναμφίβολα παραμένει μια πρόκληση για εκδίκηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα υποδεχθεί τόσο τη Ρόμα, όσο και την ισπανική Τεράσα στον Πειραιά, ενώ στο κάδρο με αξιώσεις έχει μπει και ο Εθνικός.

Το Aquafeed24 συναντήθηκε διαδικτυακά με έναν παλιό φίλο, τον Μάρκο Καπάνα, προπονητή της Ρόμα και έναν από τους καλύτερους ευρωπαίους προπονητές, τον οποίο γνωρίζει από την εποχή που εκείνος βρισκόταν στην Κοζέντσα. Ακόμα, παραμένουν στο μυαλό μας κάποιες τεχνογνωσίες που χρησιμοποιούσε τότε στις προπονήσεις. Ο έμπειρος τεχνικός δεν δίστασε να σχολιάσει τον Όμιλο που θα διεξαχθεί στη χώρα μας, να αναλύσει τον Ολυμπιακό, τον «πρωταθλητή των μεταγραφών» Εθνικό Πειραιά, αλλά και την Τεράσα.

Ο Μάρκο Καπάνα στο Aquafeed24

«Πιστεύω ότι ο όμιλος του Πειραιά είναι υψηλού επιπέδου. Θα είναι πολύ συναρπαστικός και εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε ισάξια με όλους, συμπεριλαμβανομένων των φιναλίστ της Ευρωλίγκας. Είμαστε πιο ώριμοι ως ομάδα, έχουμε περισσότερες λύσεις να δώσουμε και σίγουρα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα καλύτερη ομάδα από πέρυσι όπου κέρδισε τα πάντα! Ο Εθνικός, η ομάδα με τις περισσότερες προσθήκες φέτος στην Ευρώπη, θα παίξει εντός έδρας και θα είναι πλήρης σε σχέση με την πρώτη φάση (σ.σ Η Ρεμπέκα Πάρκες δεν θα έχει ενσωματωθεί). Η Τεράσα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου με μια από τις πιο δυνατές παίκτριες στον κόσμο, την Μπέα Ορτίζ. Εμείς θέλουμε, όμως, να περάσουμε και θα είμαστε αντίπαλος με απαιτήσεις, που θα προσφέρει στο υψηλό επίπεδο αυτού του ομίλου».

Facebook Comments