Λεωνίδας Αθανασιάδης: «Αισθάνομαι προσωπική δικαίωση, έτσι παραιτήθηκα από την ΚΟΕ»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Με μία πολύ σημαντική ανάρτηση, ο πρώην Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Λεωνίδας Αθανασιάδης, καταφέρθηκε ενάντια στις πρακτικές της Ομοσπονδίας, αναφορικά με ζήτημα της συμμετοχής του Ντίλαν Γούντχεντ στους αγώνες τις Α2 την περασμένη σεζόν για λογαριασμό του Ηλυσιακού.

Μέσω των όσων έγραψε ο κος Αθανασιάδης, άφησε αιχμές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την ΚΟΕ, χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για τον τρόπο που απομακρύνθηκε από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, ενώ τόνισε πως αισθάνεται προσωπική δικαίωση από την απόφαση του δικαστή.

Η ανάρτηση του κυρίου Λεωνίδα Αθανασιάδη:

Η πρόσφατη απόφαση της Αθλητικού Δικαστή (βλέπε ανάρτηση), που αφορά στην αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Woodhead με την ομάδα του Ηλυσιακού στο περσινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2, αποτελεί για μένα προσωπική ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Η ιστορία αυτή ήταν η αιτία της αποχώρησης μου από το ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (16.5.2022), στην οποία συμμετείχα με την ιδιότητα του Α΄ Αντιπρόεδρου, όπου κρίθηκαν καταρχήν οι δύο ενστάσεις του ΝΟ Λάρισας, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να πείσω τους συναδέλφους, ότι οι ενστάσεις έπρεπε να γίνουν δεκτές, αφού η συμμετοχή του αθλητή παραβίαζε τους όρους της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α2. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αδικούσε την ομάδα της Θεσσαλίας, θα έβαζε την Ομοσπονδία σε περιπέτειες πλήττοντας παράλληλα το κύρος της.
Δυστυχώς ένας μόνο ακόμη συνάδελφος και εγώ ήμασταν μειοψηφία.

Το πρωί της επόμενης ημέρας ο Πρόεδρος ζήτησε τηλεφωνικά την παραίτησή μου τονίζοντάς ότι ‘’δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιούμαι από την άποψη του Προέδρου’’ και ότι ‘’έχω αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή των συλλόγων της Περιφέρειας και αυτό δεν είναι σωστό’’. Του την έστειλα την επόμενη ώρα ηλεκτρονικά.
Το επόμενα γεγονότα ήταν μάλλον φυσιολογικά. Ακολούθησαν οι ενστάσεις του ΝΟ Πατρών για τον ίδιο λόγο, οι οποίες και αυτές αντιμετωπίστηκαν με όμοιο τρόπο.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο σύλλογοι να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο ακύρωσε τις αποφάσεις της ΚΟΕ και έστειλε τις υποθέσεις στην Αθλητικό Δικαστή. Και ιδού η πρώτη απόφαση. Λογικά και η επόμενη θα είναι παρόμοια.

Για έξι και μήνες δε μίλησα δημόσια για την υπόθεση αυτή. Σήμερα όμως, βέβαιος για το ορθό των συλλογισμών μου και των επιλογών μου, είμαι υποχρεωμένος να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

• Γιατί η διοίκηση της Ομοσπονδίας επιλέγει να ανέχεται την παραβίαση των κανόνων που η ίδια έχει θέσει? Το ανέχεται από όλους?
• Γιατί οι εισηγήσεις για το θέμα αυτό του δ/ντη μηχανογράφησης και υπεύθυνου εγγραφών/μετεγγραφών, του Γενικού Γραμματέα και του Νομικού Συμβούλου της ΚΟΕ ήταν τόσο εσφαλμένες? Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι απόψεις τους επηρέασαν την κρίση των υπολοίπων μελών του ΔΣ.
• Γιατί ο Πρόεδρος – βαθύς γνώστης του αθλήματος και των κανόνων του – πλανήθηκε τόσο οικτρά?
• Οι πιθανές συνέπειες για τα πρωταθλήματα και τις εμπλεκόμενες ομάδες της πρόσφατης δικαστικής απόφασης είναι σήμερα περίπου προβλέψιμες. Δεν ήταν έξι μήνες πριν?
Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που θα επιλέξει η διοίκηση της ΚΟΕ να αντιμετωπίσει το θέμα αποδώ και πέρα, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Το Aquafeed24.com θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία με τις δύο πλευρές προκειμένου, να εκφράσει τις απόψεις που υπάρχουν επί του θέματος.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA