LEN Champions League – Final 4: Το αγρίμι που προσκλήθηκε μόνο του…(LIVE STREAMING)

by Aquafeed 24

Μεσημέρια όπως αυτό του Σαββάτου, δεν τα ζεις, αν δεν τα αξίζεις, ούτως ειπείν αν δεν έχεις μοχθήσει για να έρθουν στον δρόμο σου. Ήξερε τι ζητούσε, είχε μελετήσει πώς θα το πάρει και αυτό δεν αποτέλεσε μια εφήμερη διαδικασία, αλλά μια στοχοπροσήλωση από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας τον Αύγουστο, που είχε ξεκινήσει στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Η ζωή του Ολυμπιακού δεν έγινε ξαφνικά εύκολη, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων ακολούθησε έναν συγκεκριμένο δρόμο, ένα σκληρό για πολλούς, μονοπάτι, για να φθάσει πλέον να διεκδικεί ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης και του συλλόγου γενικότερα.

Δεν μπορείς να παραπονιέσαι για ένα αποτέλεσμα που δεν ήρθε, εάν δεν έχεις δουλέψει περισσότερο από το εκατό τοις εκατό που έχεις μέσα σου για να το κατακτήσεις. Αυτό το σχήμα δεν δουλεύει, όπως έχει αποδειχθεί. Το μεσημέρι του Σαββάτου η Βαρκελώνη είδε ορθάνοιχτα μπροστά της να συστήνεται μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του LEN Champions League, έχοντας αποκλείσει το κατά πολλούς φαβορί για τον τίτλο, μια ομάδα που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια για να το κατακτήσει και δεν τα καταφέρνει ξανά και που τα κορίτσια του Δημήτρη Κραβαρίτη και του Βασίλη Κουνδουράκη είναι πιθανό να έβαλαν τέλος στην συγκεκριμένη καταλανική παρέα, εφόσον επικρατήσουν οι φήμες για μείωση του μπάτζετ της Ματαρό και αποχώρηση της Φαν ντερ Κραατς (Σαμπαντέλ ή Ελλάδα) και της Ρίτα Κέστελι (Ελλάδα;).

Η Ματαρό είναι μια σπουδαία ομάδα, που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στη διοργάνωση και άπαντες οφείλουμε να τη θαυμάζουμε για αυτό, με έναν οξυδερκή προπονητή που όμως το μεσημέρι του Σαββάτου δεν κατάφερε να ελέγξει το πεπρωμένο που του είχε φυλαγμένο ο Δημήτρης Κραβαρίτης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέστρεψε στις τάξεις του συλλόγου και υπενθύμισε σε όλους, ειδικότερα στα κορίτσια του ότι αυτός ο σύλλογος πρέπει πάντα να νικάει. Θύμισε στις αθλήτριες του από τι είναι φτιαγμένες, δούλεψε με το επιτελείο του τόσο στο κομμάτι του αγώνα, όσο και στην πνευματική ετοιμότητα των αθλητριών του και το αποτέλεσμα ήταν φανερό από πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός είναι ξανά μια σκληροτράχηλη ομάδα, που τρέφεται από την άμυνα, έτσι αγωνίζεται από το ξεκίνημα της σεζόν, με έντονο το «εγώ» του πρωταθλητή που πρέπει να υπάρχει και αλίμονο σε εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη, επειδή βλέπουν μπάλα και την πηγαίνουν σε αστυνομικό τμήμα, νομίζοντας ότι είναι βόμβα.

Οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στη Βαρκελώνη με εσωτερική ηρεμία, δεν ξεπέρασαν το όριο του δημιουργικού άγχους και αυτό δεν έρχεται ξαφνικά μέσα σε μια ημέρα, αλλά δουλεύεται καθημερινά, επί πολλές ώρες. Όταν έχεις δουλέψει πραγματικά σκληρά, όταν έχεις ιδρώσει, όταν έχεις ματώσει, τότε ξέρεις ότι την κατάλληλη στιγμή απλώς θα είσαι έτοιμος. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κερδίσεις, αλλά το Σάββατο είδαμε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών από ομάδα στη διοργάνωση. Η πνευματική και τακτική ετοιμότητα του Ολυμπιακού κόντρα στη Ματαρό πρέπει να διδάσκεται, η ελληνική ομάδα δεν παρασύρθηκε ούτε από τη χαρά, ούτε από τη λύπη μέσα στο ματς. Δεν αγχώθηκε όταν η Ματαρό βρήκε ένα ποιοτικό τρίλεπτο και πέρασε μπροστά, με υπομονή και ψυχραιμία, γύρισε τον αγώνα και αυτά είναι στοιχεία που έρχονται να σε βοηθήσουν όταν είσαι σωματικά και νοητικά προετοιμασμένος σωστά.

Το γεγονός ότι η Ματαρό σκεφτόταν ήδη τη Σαμπαντέλ ενίσχυσε το μομέντουμ του Ολυμπιακού και ξαφνικά, μια τόσο ποιοτική ομάδα, δεχόταν τη μια κόντρα πίσω από την άλλη, είχε απωλέσει τη συγκέντρωσή της και το κυριότερο δεν εμφάνισε χαρακτήρα στα πιο δύσκολα σημεία του αγώνα, εν αντιθέσει με τις «ερυθρόλευκες» που διαχειρίστηκαν με απόλυτη ταπεινότητα τον αγώνα και έχτιζαν, συνεχώς έχτιζαν, δίχως να γκρεμίζουν το παραμικρό μέσα στη διάρκεια της αναμέτρησης. Φάνηκε από τα πρώτα λιγότερα, από τη διαχείριση της ζώνης ανάμεσα, από το γεγονός ότι έψαχναν τα μειονεκτήματα της Ματαρό στα μπλοκ με ηρεμία στην επίθεση. Από το ότι ο Ολυμπιακός δεν έδινε εύκολα γκολ και είχε ελάχιστα λάθη, από την κίνησή του στην άμυνα, πάνω στις σούπερ σταρ της Ματαρό, ώστε να μην προλάβουν να σκεφτούν καθαρά πριν αποφασίζουν σε κάθε περίσταση.

Πέρυσι, η Ματαρό είχε αποκλείσει τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και αυτό μπορεί να ξεχνιέται, γιατί στη ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το πόλο, αλλά το συναίσθημα της περασμένης σεζόν έγινε κίνητρο στον «ερυθρόλευκο» κινητήρα από την πρώτη ημέρα, για να μη το ξαναζήσουν, για να δείξουν τι αξίζουν και ότι γνωρίζουν πώς θα το πάρουν. Ο χαρακτήρας που έχει η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού έχει ορισμένα σημεία που χρίζουν ανάλυσης στο άμεσο μέλλον, διότι γίνεται λόγος για ένα σύνολο αποφασισμένο, που μιλάει λίγο, όπως και ο προπονητής του, ενώ στο μες το νερό γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι. Μετά τον αγώνα, ο Μπαγιάρντ δήλωσε ότι περίμενε την αλλαγή άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά οι επιλογές των αθλητριών του δεν ήταν σωστές και δόθηκε χώρος αντεπιθέσεων στην ελληνική ομάδα, εκεί δηλαδή κρίθηκε κατά τον ίδιο η αναμέτρηση…

Επαναλαμβάνουμε, πνευματική ετοιμότητα, μέσα από πραγματικά σκληρή και ουσιώδη προπόνηση. Στο διάλειμμα μεταξύ 3ου και 4ου οκταλέπτου ο Δημήτρης Κραβαρίτης έβγαλε το εξής προς τις αθλήτριες του: «Το οκτάλεπτο αυτό, είναι η δουλειά που κάνουμε. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει»!

Ο τελικός είναι μια διαφορετική σελίδα στην ιστορία και η Σαμπαντέλ θεωρητικά πολύ πιο έμπειρη στη διαχείριση καταστάσεων. Όποιος, λοιπόν, διαχειριστεί πιο έξυπνα τις 24 ώρες από τα ημιτελικά έως την ώρα του τροπαίου, εκείνος θα πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός προσκλήθηκε μόνος του στο καταλανικό πάρτι, έχει χαλάσει το μισό γλέντι και θέλει στο τέλος της αυριανής ημέρας να έχει αφήσω πίσω του συντρίμμια. Τα αγρίμια όχι, τα αγρίμια θα είναι στο αεροπλάνο της επιστροφής, γιατί αυτά πεινούσαν εδώ και έναν χρόνο για να πάρουν ότι τους ανήκει.

Στους αριθμούς, 10ος τελικός σε έντεκα συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ για τη Σαμπαντέλ, το 4ο Champions League και 8ο ευρωπαϊκό τρόπαιο κυνηγά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Σπάνια ιδιοσυγκρασία, σε άλλο άθλημα θα πλήρωναν εισιτήρια μόνο για να τη δουν να αγωνίζεται. Νικόλ Ελευθεριάδου.

ΤΕΛΙΚΟΣ LEN CHAMPIONS LEAGUE 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (15:00)

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA