Υπήρχε λοιπόν κάποια στιγμή στο χρόνο που ενδεχομένως να φαινόταν παράτερο το γεγονός ότι ο Φώντας Λεμπέσης δεν είχε αρμοδιότητες ομοσπονδιακού τεχνικού στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, ωστόσο το 2021 το πλήρωμα του χρόνου – κάποιοι θα έλεγαν δικαίωση – ήρθε για τον πολύπειρο προπονητή, ο οποίος με συνεργάτη του τον Φώντα Μαρκόπουλο έβαλαν πλώρη για ένα φοβερό σερί επιτυχιών.

Η Εθνική ομάδα Παίδων U15 κατέκτησε την Κυριακή το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα, μέσα σε μια δύσκολη έδρα και αυτά τα παιδιά υπέγραψαν την πρώτη τους επιτυχία με τα «γαλανόλευκα» και όλων εμάς η ευθύνη είναι να τους δώσουμε τον χώρο, τον χρόνο και τη δυνατότητα να πετύχουν ακόμη περισσότερα.

Για το προπονητικό δίδυμο των επιτυχιών, αυτό είναι το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο μέσα σε τρία χρόνια, καθώς η ιστορία ξεκίνησε να γράφει το 2021 στο Λούλε της Πορτογαλίας, όπου η Εθνική Παίδων τότε κατέκτησε το χάλκινο στον μικρό τελικό με την Κροατία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ το 2022 στο σπίτι μας, τον Βόλο, η Εθνική Παίδων μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα U15 που διεξήχθη στη χώρα μας.

Την Κυριακή, στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, η Εθνική Παίδων διατήρησε το… σερί και μάλιστα με αντίπαλο τη Σερβία στον μικρό τελικό και ο Φώντας Λεμπέσης με τον Φώντα Μαρκόπουλο απέδειξαν ότι τους… πάει το καλοκαίρι με τα «γαλανόλευκα».

Για το τέλος, η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία και οι δύο άνδρες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πέρα από τα μετάλλια και στοιχεία για όλους αυτούς τους ταλαντούχους αθλητές που «βλέπουν», χτενίζοντας την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, κάτι το οποίο επίσης θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό για τα χρόνια που έρχονται. Συγχατήρια σε όλους!