Με μεγάλη επιτυχία, ενδιαφέρον και συμμμετοχή 100 και πλέον προπονητών , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαϊου 2020, το “2ο Εκπαιδευτικό Webinar” εκ μέρους του Συνδέσμου Προπονητών Υδατοσφαίρισης.
Οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη και την τιμή να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν με τον κορυφαίο προπονητή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, με τα 4 Χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και τις αμέτρητες επιτυχίες Ράτκο Ρούντιτς. Ο Κροάτης τεχνικός ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος του συνδέσμου όπου υπό την κατεύθυνση των ερωτήσεων του Γιάννη Γιαννουρή, ανέλυσε την προπονητική του πορεία από τις ακαδημίες της Παρτιζάν (1980) έως την τελευταία συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του Ρίο (2016) καθώς επίσης τα συστατικά των επιτυχίων του, το στυλ προπόνησης που ακολουθούσε, τις σχέσεις σου με αθλητές και παράγοντες και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Επίσης στην συνέχεια του εκπαιδευτικού webinαr ακολούθησαν οι εισηγήσεις των  επιστημόνων εργοφυσιολόγων Γιώργου Καζαζίδη και Γιάννη Κωστικιάδη όπου ανέλυσαν την επίδραση και τις αρνητικές επιπτώσεις της καραντίνας στους αθλητές υδατοσφαίρισης καθώς και την επόμενη μέρα της επιστροφής στις προπονήσεις προτείνοντας πρωτόκολλα γρήγορης και ασφαλής ανάκαμψης πανω σε βασισμένα μοντέλα επιστημονικών μετρήσεων.
Τέλος το webinar ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσίαση του Έλληνα προπονητή Μιχάλη Λαζαρίδη, όπου περιέγραψε τον τρόπο οργάνωσης και προγραμματισμού ενός club υδατοσφαίρισης.
O σύνδεσμος προπονητών (ΣΕΠΥ) θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για την ενεργή συμμετοχή τους και να ανανεώσει το ραντεβού του για το επόμενο εκπαιδευτικό webinar που ήδη αρχίζει να σχεδιάζεται.
Facebook Comments