Έλαμψε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τα πανέμορφα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Νεανίδων Υδατοσφαίρισης Κ17… Στην επιστροφή τους από μια μεγάλη διοργάνωση, είχαν στις αποσκευές τους το (χάλκινο) μετάλλιο, αποτελώντας και αυτές έναν κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα των διακρίσεων του αθλήματος σε Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, σε όλες τις ηλικίες. Η Ελλάδα κατέκτησε τη τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων Κ17 στη Μανίσα της Τουρκίας, και τα κορίτσια δεν έκρυψαν την ικανοποίηση και την περηφάνια τους.

Εκεί στο αεροδρόμιο, γονείς (όσοι δεν είχαν μεταβεί στη γειτονική χώρα), φίλοι, ενώ εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας υποδέχθηκε την αποστολή η Υπεύθυνη Έφορος της Εθνικής ομάδας γυναικών και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου που τόνισε: «Η χώρα μας κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά έμπρακτα την δουλειά που γίνεται σε βάθος, στα σωματεία αλλά και στα κλιμάκια των εθνικών μας ομάδων. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Απαιτείται από όλους, προπονητές και παίκτριες, συστηματική και σκληρή δουλειά. Το αποτέλεσμα στη Μανίσα μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξες για το μέλλον. Σε λίγες εβδομάδες στην Κοϊμπρα της Πορτογαλίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κ20 και εκεί είμαι βέβαιη ότι…θα βρεθούμε εκ νέου στο αεροδρόμιο να υποδεχτούμε την ομάδα μας. Βρισκόμαστε σταθερά στο βάθρο με τις ομάδες των υποδομών, η Ελλάδα έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Να ευχηθώ και καλή επιτυχία στην ομάδα Κ17 των αγοριών που ξεκινάνε στην Μανίσα και πάλι τη προσπάθειά τους. Εύχομαι μετάλλιο και για αυτή την ομάδα μας».

Οι διεθνείς τόνισαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Ασημίνα Κλαψιανού«Τεράστια χαρά καθώς καταφέραμε και φέτος να πάρουμε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να βρισκόμασταν στον μεγάλο τελικό παρόλα αυτά δείξαμε πόσο το θέλαμε και κατακτήσαμε την νίκη. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου και σίγουρα έχουμε ακόμα πολύ μέλλον και πολλά μετάλλια μπροστά μας».

Δέσποινα Δρακωτού«Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Καταφέραμε και πετύχαμε τον στόχο μας ο οποίος ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Παρόλο που δεν προκριθήκαμε στον μεγάλο τελικό, δείξαμε πάθος, αποφασιστικότητα και πόσο πολύ το θέλαμε. Αυτοί πιστεύω πως ήταν και οι παράγοντες που μας οδήγησαν στην νίκη. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου και είμαι σίγουρη πως το μέλλον μας ανήκει».

Βασιλική- Αργυρούλα Τσιάρα«Ο στόχος μας από την αρχή ήταν να ήμαστε στα μετάλλια. Είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε να κερδίσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όμως παίξαμε συγκεντρωμένα και καταφέραμε τον στόχο μας».

Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη«Είμαι περήφανη για την προσπάθεια μας κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε και για αυτό ανταμειφθήκαμε αναλόγως».

Ιωάννα Κανελλοπούλου«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτή η ομάδα κατακτά ένα μετάλλιο σε ακόμη μια διεθνή διοργάνωση. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον με χαρές και επιτυχίες για την Ελλάδα μας».

Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη που μαζί με τις συμπαίκτριες μου καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών παίρνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία όλα τα κορίτσια μαζί με τους προπονητές και μπορέσαμε να πετύχουμε το στόχο. Εύχομαι και ευελπιστώ σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον για τις εθνικές ομάδες».

Ελένη Μπέτα«Η διοργάνωση αυτή ήταν μια καταπληκτική εμπειρία ! Είμαστε πολύ χαρούμενες που κατακτήσαμε ένα μετάλλιο και εύχομαι να φέρουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον».

Άσπα Φουράκη«Είμαι πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου, ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος και τα καταφέραμε .Ήταν μια πολύ όμορφη και αξέχαστη διοργάνωση».

Πηγή: koe.org.gr