ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΟΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ!

Τα βραβεία “Προσωπικότητες” ιδρύθηκαν από τον ιδρυτή της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κύριο Δημήτρη Μουζακίτη το 2008 και η πρώτη απονομή έγινε το 2009 στο θέατρο του Δήμου Κερατσινιού «Αντώνης Σαμαράκης». Το 2010 πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα τελετών του ΟΛΠ και την διοργάνωση είχαν οι Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε συνεργασία της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά & Περιχώρων.

Από τότε πέρασαν 11 χρονιά και τα βραβεία έγιναν θεσμός τιμώντας ανθρώπους που ξεχώρισαν στις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την Επιστήμη, τα Γράμματα, τα Επαγγέλματα, με το Κοινωνικό τους έργο και στον Αθλητισμό! Η εκδήλωση των βραβείων του 2020 μετά από την κυβερνητική αναβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διεξήχθη χθες στην Αθήνα, στον κήπο του Θεάτρου “Χυτήριο”.

Το βραβείο αθλητισμού στην Πρόεδρο της ΕΣΟΑ για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τις δράσεις της για την προαγωγή του στην κοινωνία παρέδωσαν ο Πρόεδρος ΕΦΙΠ και μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ κ. Γιώργος Λενός μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά κ.Ιωσήφ Βουράκη, ενώ κατά την διάρκεια της απονομή της έγινε πλήρης αναφορά στην πορεία της ως ακολούθως:

“Η Κοζομπόλη Σταυρούλα ή Βούλα όπως είναι ευρέως γνωστή είναι Αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην Υδατοσφαίριση και συμμετείχε επίσης το 2008 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο.Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας έχει συμμετάσχει επίσης σε 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 7 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.Είναι μητέρα δυο παιδιών, έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει επίσης Μεταπτυχιακούς τίτλους στην οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων και Δημοσίων οργανισμών καθώς και στο Sports Marketing. Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε συμμετοχές στην Εθνική ομάδα γυναικών με πάνω από 350 συμμετοχές και είναι επίσης η πρώτη Ελληνίδα πολίστρια που έπαιξε σε ομάδα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Οι αγωνιστικές και τιμητικές διακρίσεις της ειναι πάρα πολλές αφού έπαιζε για την “γαλανόλευκη “επί 15 χρόνια και τα τελευταία χρόνια κάνει διεθνή καριέρα εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλητισμού. Το Δεκέμβριο του 2015 τιμήθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το Πανευρωπαϊκό βραβείο “Αθλητισμός και γυναίκα” και είναι ιδρύτρια του προγράμματος “Μake place for one more woman” που στόχο έχει την βελτίωση της θέσης της γυναίκας στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.
Είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα μέχρι σήμερα που το 2016 έγινε μέλος επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Μarketing.

Το 2017 εξελέγη στην Επιτροπή αθλητών και την τεχνική Επιτροπή για την Υδατοσφαίριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υγρού στίβου FINA και από το 2019 είναι μέλος επίσης της Επιτροπής αθλητών της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας υγρού στίβου LEN.Το υπογεγραμμένο μαγιώ της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα εκτίθεται στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης ενώ πρόσφατα η φόρμα της απονομής του Αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες δημοπρατήθηκε με την τιμή ρεκόρ των 8.700 ευρώ για τα Ελληνικά δεδομένα! Από το Μάρτιο τoυ 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το Δεκέμβριο του 2019 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες (Olympians), ενώ είναι και μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης η μοναδική Ελληνίδα που έχει συμμετάσχει 2 φορές ως ομιλήτρια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις.

Facebook Comments