Μια ιδιαίτερη μέρα για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, μια ξεχωριστή μέρα και για τον Πρόεδρό της, μέλος του μπιρό της World Aquatics και Α’ Αντιπρόεδρο της LEN, Κυριάκο Γιαννόπουλο. Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του Παγκόσμιου Υγρού Στίβου: σήμερα (18/4) με την κλήρωση των Ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών / Γυναικών, που θα γίνει στη Φουκουόκα, 14-29 Ιουλίου 2023, από αύριο και για τρεις μέρες (19-21/4) με την αφρόκρεμα της Γυναικείας Υδατοσφαίρισης να αγωνίζεται στη Β’ Φάση του World Cup.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον υγρό στίβο στην πατρίδα μας. Λόγω της κλήρωσης ήρθαν στην Ελλάδα εκλεκτοί καλεσμένοι που εκπροσωπούν τον παγκόσμιο υγρό στίβο, με επικεφαλής τον πρόεδρο της World Aquatics, Husain Al Musallam, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας, Antonio Jose Silva, τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του «Μπιρό» της Παγκόσμιας, Iosip Varvodic και πολλούς ακόμα. Το θεωρώ ξεχωριστό σημείο αναφοράς, δεν συμβαίνει συχνά τέτοιες προσωπικότητες να έρχονται στην πατρίδα μας. Και αυτό είναι κάτι που μας τιμάει ιδιαίτερα. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων, στους ανθρώπους που ορίζουν τις τύχες του υγρού στίβου».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ πρόσθεσε: «Αναφορικά με την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν με ρωτήσετε αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι, θα σας πως ότι αυτό που εγώ θέλω είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες μας να είναι σε καλή κατάσταση στη Φουκουόκα. Αν αυτό γίνει τότε έχουμε τις πιθανότητες για πολλά πράγματα. Οι προπονητές μας δουλεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση, έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός εδώ και ένα χρόνο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές/τριές μας, έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Η Ομοσπονδία οφείλει να φροντίζει για τη καλύτερη προπόνηση των αθλητών/τριών της, το κάνουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας. Δεν τα καταφέρνουμε όλα, δεν έχουμε και τα χρήματα να ρέουν συνεχώς…Πρέπει εξ ίσου να προσέξουμε και τα υπόλοιπα σπορ που έχει στις τάξεις της η ΚΟΕ, και τα αγκαλιάζουμε και τα αγαπάμε. Μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος γιατί έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Και θα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα».

Και κατέληξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα το προσωπικό της Ομοσπονδίας, που παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες μέρες δεν ήταν τόσο για δουλειά όσο για χαλάρωση και διακοπές, εργάσθηκε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, και για την εκδήλωση της κλήρωσης όσο και το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς στη Σχολή Ευελπίδων ξεκινάει αύριο η Β’ Φάση του World Cup. Τους ευχαριστώ για μια ακόμα φορά και ελπίζω να δούμε πολύ κόσμο στο Κολυμβητήριο, να στηρίζει τις προσπάθειες των κοριτσιών μας και να χειροκροτήσει όλες τις ομάδες».

ΠΗΓΗ: koe.org.gr