Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και αιχμηρός, ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος στις δηλώσεις τους μετά το κλείσιμο της αυλαίας του δεύτερου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξένησε το τελευταίο τριήμερο με απόλυτη επιτυχία η Αθήνα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά ο κ.Γιαννόπουλος ανέφερε:

«Στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με το ρίσκο να αναλάβουμε τη διοργάνωση του δεύτερου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοίκηση της ΚΟΕ παίρνει τα ρίσκα της και αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Παρακολουθήσαμε μια πανδαισία της κολύμβησης. Μέσα από αυτούς τους αγώνες όχι μόνο οργανωτικά αλλά και επί της ουσίας το άθλημα ανέβηκε επίπεδο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που είδα τις κερκίδες κατάμεστες. Είχαμε τη σκέψη ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι η αρχή μιας νέας πορείας της ελληνικής κολύμβησης και για αυτό το λόγο είχαμε επιμείνει πάρα πολύ να τους φέρουμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των κορυφαίων πρωταθλητών που παρήλασαν από το ΟΑΚΑ δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της κολύμβησης στη πατρίδα μας.

Δεν κερδίσαμε μόνο οργανωτικά φιλοξενήσαμε τους σπουδαιότερους κολυμβητικούς αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Κερδίσαμε και γιατί οι Έλληνες αθλητές αναδείχθηκαν, το χάρηκαν πολύ και οι ίδιοι, τους άρεσε πάρα πολύ που αγωνίσθηκαν μπροστά σε αυτό το πολύ ένθερμο ελληνικό κοινό. Και οι κριτές μας γίνονται καλύτεροι μέσα από αυτή τη διαδικασία, και αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να πιστωθεί.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Το ΟΑΚΑ έγινε πάλι χώρος μεγάλων διοργανώσεων, δεν ξέρω πόσο συχνά έρχονται στην Ελλάδα 10 Ολυμπιονίκες και 25 παγκόσμιοι πρωταθλητές σε μια διοργάνωση. Χάρηκαν το κολυμβητήριο, την ελληνική φιλοξενία γενικότερα.

Κάναμε επίσης μια σπουδαία συνάντηση για προπονητές και από εκεί κερδίσαμε πάρα πολλά γιατί οι καλύτεροι προπονητές δίδαξαν σε αυτό το σεμινάριο. Γενικά το αποτύπωμα είναι θετικό. Και αυτό μας γεμίζει μεγαλύτερη ευθύνη.

Αυτές τις ημέρες ήρθε στο ΟΑΚΑ κόσμος από όλα τα σημεία της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Και αυτό απέδειξε πόσο μεγάλο ειδικό βάρος έχει η κολύμβηση άσχετα αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν πουλάει η κολύμβηση, γιατί και αυτό ειπώθηκε».