Μια μεγάλη επιτυχία έγραψε στην ιστορία της η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της ZV De Zaan, η οποία την Κυριακή στέφθηκε Κυπελλούχος Ολλανδίας στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Ουτρέχτη.

Το ελληνικό στοιχείο, όχι απλά δεν έλειψε, αλλά ήταν και πρωταγωνιστικό, καθώς ο Ανδρέας Μιράλης είναι ο προπονητής της ZV De Zaan και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής, κάτι το οποίο πετυχαίνει πολύ νωρίς στη νέα αθλητική καριέρα που διάλεξε και πάντα σε ολλανδικό έδαφος τα τελευταία χρόνια, αφού έχει κάνει και μια σπουδαία πορεία στη χώρα ως αθλητής.

Στον μεγάλο τελικό, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά στο youtube, οι παίκτες του Έλληνα προπονητή επικράτησαν 10-7 της Ουτρέχτης και κατέκτησαν το Κύπελλο Ολλανδίας, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς. Λίγο νωρίτερα, στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών, η Πόλαρ Μπέαρς, η ομάδα που έχτισε ο Ευάγγελος Δουδέσης πριν αναλάβει την Εθνική Ολλανδίας, επικράτησε 9-6 της Ντε Ζάαν στον τελικό και στέφθηκε Κυπελλούχος γυναικών. Αναμφίβολα, η Ολλανδία… πάει στους Έλληνες!

Facebook Comments