Κύπελλο Ισπανίας: Η Σαν Αντρέου εκθρόνισε τη Σαμπαντέλ

Κυπελλούχος Ισπανίας η Σαν Αντρέου, η οποία έκανε την έκπληξη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ.

by Aquafeed 24

Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων ανεξαρτήτως σπορ και αυτό επιβεβαιώθηκε μία ακόμα φορά ανήμερα του Πάσχα (5/5) στην Ισπανία. Μισό μήνα μετά τη συνάντησή τους στον ημιτελικό του LEN Champions League στην πόλη τους, Σαμπαντέλ και Σαν Άντρέου έπαιξαν για το Κόπα ντε Λα Ρέινα και το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο.

Αφού οι πρωταθλήτριες Ευρώπης έθεσαν εκτός συνέχειας τη Ματαρό (13-9) στα ημιτελικά και η Σαν Αντρέου την Τεράσα (11-6), χάρισαν έναν πολύ αμφίρροπο τελικό με ιστορική κατάληξη και ανατροπή.

Η Σαμπαντέλ των 18 συνολικά Κυπέλλων, η οποία μπήκε στην τελευταία περίοδο με «αέρα» τριών τερμάτων (8-11), γνώρισε εν τέλει την ήττα με 13-12 και έτσι οι παίκτριες του Χαβιέρ Αζνάρ Φερνάντεθ κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους, κεφαλαιοποιώντας τα άλματα προόδου που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια.

Υπόθεση δύο αδερφών

Στην Ολυμπιακή πισίνα έπεφταν κορμιά και την πλάστιγγα έγειραν οι αδερφές Ρουίθ. Ελένα και Αριάδνη σκόραραν τα 4 από τα πέντε γκολ της ομάδας τους στην τελευταία περίοδο και έστεψαν Κυπελλούχο τη Σαν Αντρέου. Το νικητήριο μάλιστα γκολ έφυγε από τα χέρια της Ελένα Ρουίθ, 30 δευτερόλεπτο πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-5, 4-5, 5-1

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA