Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκούβερης «Μακάριος»

by Aquafeed 24

Ο κυρ-Κώστας δεν είναι πια μαζί μας

Ο μεγάλος δάσκαλος και προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου, Κώστας Γκούβερης ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί, στο ναό της Αγίας Τριάδας, στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Πίσω του αφήνει χιλιάδες αθλητές που τον αγάπησαν και τους αγάπησε και μια τεράστια προσφορά στην πόλη του Ναυπλίου και στον αθλητισμό της Αργολίδας γενικότερα. Το Κολυμβητήριο Ναυπλίου φέρει το όνομά του.

Καλό του ταξίδι.

Λίγα λόγια για το έργο του

Από το έτος 1950, οπότε εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, ξεκίνησε ως προπονητής την λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου, ακολούθησε την πορεία του από τη γωνιά του « ΠΙ» στον « φάρο» και από εκεί στις ανοιχτές θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και από τη δεκαετία του 1980 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.

Μέσα από αντίξοες και πρωτόγονες συνθήκες προσέλκυσε την νεολαία της πόλης στον υγρό στίβο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια στο Ναύπλιο που να μην έχει περάσει ένα τουλάχιστον μέλος της από τον Ναυτικό Όμιλο.

Ο ίδιος φρόντιζε τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, κατασκεύαζε και επιδιόρθωνε ότι ήταν αναγκαίο, μάθαινε τα παιδιά κολύμβηση, προπονούσε όλες τις ηλικίες, συνόδευε συχνά μόνος του τις αποστολές των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και μέχρι παραμένει το σύμβολο και η ψυχή του υγρού στίβου στο Ναύπλιο.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου φροντίζοντας την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, από την εκμάθηση μέχρι τον πρωταθλητισμό. Κάθε πολίτης του Ναυπλίου έχει να αφηγηθεί μια ιστορία για τον κυρ Κώστα.

Με αριθμό μητρώου προπονητή υπ’ αριθμ. 86 κατηγορίας Α’, της τότε ομοσπονδίας υδατοσφαίρισης, κολύμβησης και καταδύσεων ΕΚΟΦ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν διετέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής, συνοδεύοντας την Εθνική Ελλάδος στους Μεσογειακούς αγώνες της Λατάκιας στη Συρία το 1987.

Φωτογραφία από την ημέρα ονοματοδοσίας του Κολυμβητηρίου Ναυπλίου σε Κολυμβητήριο ‘Κώστας Γκούβερης’

Επί σειρά δεκαετιών τα παιδιά του Ναυπλίου έχουν να λένε ότι έμαθαν κολύμβηση από τον Κώστα Γκούβερη. Εκατοντάδες αθλητές της κολύμβησης κι της υδατοσφαίρισης συμμετείχαν σε όλων των βαθμίδων τα πρωταθλήματα γυρνώντας την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Πηγή: palabourtzi.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA