Κρούσμα COVID-19 στον Απόλλωνα – Τα δεδομένα για το ντέρμπι

by Aquafeed 24

Την Πέμπτη το μεσημέρι το Aquafeed24 σας ενημέρωσε για φημολογούμενο κρούσμα COVID-19 σε αθηναϊκή ομάδα της Α1 ανδρών και πλέον επιβεβαιώνεται ότι αυτό ανήκει στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονωϊό, κάτι το οποίο διαφοροποιεί τα δεδομένα όσον αφορά το ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΟ Βουλιαγμένης και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που είναι προγραμματισμένο να μεταδοθεί τηλεοπτικά το Σάββατο στις 13:30.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 την Παρασκευή στο Λαϊκό νοσοκομείο και την ίδια ημέρα το απόγευμα θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Εάν επιβεβαιωθούν συνολικά τρία (3) κρούσματα (μαζί με το ήδη γνωστό) ή περισσότερα το υγειονομικό πρωτόκολλο επιβάλει την αναβολή του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Εάν, ωστόσο, βρεθούν λιγότερα από τρία κρούσματα ή κανένα, τότε ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.

Φυσικά, τα ιατρικά δεδομένα δίνουν ακόμη μια έκταση στο θέμα. Το κρούσμα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχε πρόσφατη επαφή, όπως είναι λογικό, επομένως το τεστ που θα διενεργηθεί την Παρασκευή ίσως να μην είναι 100% αξιόπιστο (Ο μέσος χρόνος επώασης (ο χρόνος μεταξύ έκθεσης στον ιό (μόλυνση) και έναρξης των συμπτωμάτων) του κορωνοϊού είναι 5,2 ημέρες. Κυμαίνεται από 2-14 ημέρες και σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί οι 24 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που καλείται «προ-συμπτωματική», κάποια άτομα μπορεί να είναι μεταδοτικά).

Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να επιφέρει συνεννόηση των δύο ιστορικών συλλόγων για αναβολή του αγώνα, ακόμη και εάν δεν βρεθεί κανένας θετικός την Παρασκευή σε κορονωϊό από πλευράς Απόλλωνα.

Μην ξεχνάμε ό,τι η Βουλιαγμένη σε λίγες ημέρες αναχωρεί για Βουδαπέστη για τον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα ήθελε να διακινδυνέψει την υγεία των αθλητών της.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο Lock Down σε όλη την Αττική πολύ σύντομα, καθώς επίσης και η αναβολή στο σύνολο των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα (πχ. χάντμπολ), οπότε όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα αυτομάτως δεν θα έχουν ουσία.

Να ευχηθούμε περαστικά στο μέλος του Απόλλωνα που διαγνώσθηκε με COVID-19 και φυσικά κανείς να μην βρεθεί θετικός στον επερχόμενο εργαστηριακό έλεγχο.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA