Κριτήριο για συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά του Οκτωβρίου, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα

by Alekos Koumanis

Από το προσεχές Σαββατοκύριακο (1-2/8) θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών Τεχνικής κολύμβησης (ΟΠΕΝ), διαδοχικά, σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα αυτές της Βορείου Ελλάδας (Θεσσαλονίκη), Νοτίου Ελλάδας (Αθήνα), Κρήτης (Χανιά) και Αιγαίου (Χίος), σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Από τις τέσσερις περιφέρειες θα γίνει συγκέντρωση και ενοποίηση των αποτελεσμάτων και θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας όλων των κατηγοριών και αγωνισμάτων.

 

Η σημαντική είδηση που βγαίνει, όμως, είναι ότι τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα αποτελέσουν και κριτήριο πρόκρισης για τη συγκρότηση των Εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία θα γίνουν οριστικά στις αρχές Οκτωβρίου στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Έτσι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα παλέψουν, εκτός από τη βαθμοθηρία των συλλόγων τους, και για τα όρια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή (CBM) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), σε έκτακτη συνεδρίασή της, με τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν η πρόεδρός της Άννα Αρσάνοβα, ο γενικός γραμματέας της Κέβιν Σαγνούσι, ο επικεφαλής της Υγειονομικής επιτροπής Πολ Λεγκλίς και ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλημάτων, ο Έλληνας Ηλίας Ξιάρχος (Ταμίας της ΚΟΕ), αποφάσισε να εισηγηθεί στο ΔΣ της CMAS τη διεξαγωγή, κανονικά, των Ευρωπαϊκών τον Οκτώβριο, καθώς διαμορφώνονται σαφώς θετικότερες συνθήκες μετά την κρίση του κορωνοϊού.

 

Η σχετική εισήγηση έγινε ομοφώνως δεκτή από τη διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κι έτσι, θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου, στο Λιλιάνο, αναλυτικά και κατά σειρά οι εξής διοργανώσεις: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (2-8/10), το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων (6-12/10) και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Masters, αμέσως μετά.

 

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, πρώτα, θα διοργανωθούν άψογα και με ασφάλεια τα Πανελλήνια πρωταθλήματά μας και στη συνέχεια θα συγκροτηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι Εθνικές μας ομάδες ώστε να έχουμε και πάλι μια σπουδαία συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις του Οκτωβρίου, για να φέρουμε και πάλι μετάλλια στην Ελλάδα», δηλώνει ο Ηλίας Ξιάρχος (φωτο).

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA