Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Να κατακτήσω στο Παρίσι αυτό που δεν κατάφερα στο Τόκιο»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Παραπονεμένα λόγια…Έχουν περάσει επτά μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά η θύμηση του Κρίστιαν Γκολομέεβ  συχνά-πυκνά «επιστρέφει» σε εκείνον τον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Τότε που κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.72 αλλά «Είμαι λίγο απογοητευμένος, για να πω την αλήθεια κυνήγαγα το μετάλλιο. Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι δυσαρεστημένος με την πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπήκα στον τελικό, αλλά… δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Όταν τερμάτισα και είδα ότι ήμουν πέμπτος, ήμουν λίγο στενοχωρημένος», έλεγε αμέσως μετά, χωρίς η -υποχρεωτική- μάσκα, να μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του.

Στο ίδιο μήκος και τώρα: «Η διοργάνωση ήταν…περίεργη λόγω του κορονοϊού. Κρατάω πολλές εμπειρίες και προχωράω για τους επόμενους Αγώνες. Η προετοιμασία μου ήταν πολύ σκληρή για να λάβω μέρος αλλά μου έμεινε το παράπονο που δεν κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Τώρα, πάμε φουλ για το Παρίσι 2024, να πάρω αυτό που δεν πήρα στο Τόκιο. Θα τα δώσω όλα εκεί. Και μετά βλέπουμε για το Λος Άντζελες».

Στη ζωή του Κρίστιαν, έχουν υπάρξει μεγάλες αλλαγές. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, μένει πλέον μόνιμα στην Ελλάδα αλλά το σημαντικότερο είναι πως έγινε πατέρας, τρεις μήνες μετά το Τόκιο: «Οι προτεραιότητες άλλαξαν», λέει και το χαμόγελο γεμίζει το πρόσωπό του. Αυτό άλλωστε είναι το πιο ολόλαμπρο μετάλλιο του: «Μετά τους Ο.Α., χρειαζόταν ξεκούραση να αποφορτιστώ από όλο αυτό. Τώρα όμως πάμε δυναμικά. Δεν ξέρω ακόμα αν θα λάβω μέρος στο «Ακρόπολις». Με τον Άκη Οικονόμου, ξεκινήσαμε έναν κύκλο προπονήσεων και σταδιακά θα βάλουμε και αγώνες, που σίγουρα χρειάζονται. Εγώ άλλωστε αγώνα με αγώνα γίνομαι καλύτερος. Πριν τους Ο.Α.να θυμίσω πως δεν είχαμε αγώνες. Ο στόχος του 2022 είναι τα μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Προπονείται με το κλιμάκιο της προεθνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ: «Η κολύμβηση στην Ελλάδα είναι σε υψηλό επίπεδο και θα πάμε ακόμα καλύτερα- επισημαίνει. Αυτό που έλειπε ήταν αυτό που κάνει η ΚΟΕ τώρα, δηλαδή όλοι οι αθλητές της Εθνικής ομάδας να είναι μαζί στο ΟΑΚΑ. Το έβλεπα  να γίνεται στις ΗΠΑ και εγώ κολυμπούσα με 12χρονα στο Παπαστράτειο. Τώρα είμαστε όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές, έχουμε τα πάντα δίπλα μας, προπονητές, μασέρ, το γυμναστήριο, ό,τι χρειαζόμαστε, το κλίμα είναι άριστο. Πολύ καλή εξέλιξη. Όπως μου άρεσαν και οι Χειμερινοί Αγώνες. Μια πολύ ωραία διοργάνωση με καινοτομίες. Δεν το κρύβω πως παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν σε κατάσταση να αγωνιστώ, ήθελα να κολυμπήσω. Σύντομα θα γίνει και αυτό».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA