«Κρέμασε τα γυαλάκια του» ο Κοσούκε Χαγκίνο!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ένα αστέρι λιγότερο, μετρά πλέον, ο χώρος της Παγκόσμιας Κολύμβησης, καθώς ο Κοσούκε Χαγκίνο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σύμφωνα με ασιατικά μέσα ενημέρωσης.

Έπειτα από αμέτρητα μετάλλια σε Παγκόσμια, Εγχώρια και Ασιατικά Πρωταθλήματα η καριέρα του Ιάπωνα κολυμβητή κορυφώθηκε με το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 400μ μεικτής ατομικής ανδρών στο Ρίο, ενώ κατέκτησε και το Ασημένιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των 200μ.

Ο 27χρονος Χαγκίνο, πρωταγωνιστούσε στις διεθνείς κολυμβητικές διοργανώσεις από το 2011, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ πολύ σύντομα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, «στέφθηκε» χάλκινος Ολυμπιονίκης στα 400μ μεικτής ατομικής.

Συναντώντας αρκετές δυσκολίες την σεζόν 2018-2019, η σωματική και ψυχική εξουθένωση κορυφώθηκαν και ο Χαγκίνο αποφάσισε να εγκαταλείψει το προπονητικό καμπ της εθνικής Ιαπωνίας στην Ισπανία την άνοιξη του 2019, μια σημαντική απώλεια για την πορεία του Japan Swim και Japan Open εκείνης της χρονιάς. Ο Χαγκίνο τελικά, αποχώρησε και από τους δύο αυτούς αγώνες, χάνοντας κάθε πιθανότητα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2019.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Χαγκίνο παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, στα τέλη του 2019, γεγονότα τα οποία νοηματοδότησαν την πορεία του το 2020. 

Παρά το γεγονός ότι επέλεξε να μην υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 400μ μεικτή ατομική και χωρίς να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο στα 200μ φέτος στο Τόκιο, ο Χαγκίνο με δάκρυα χαράς αισθανόταν περήφανος για την επιτυχημένη του καριέρα, ξαναβρίσκοντας την αγάπη του για κολύμβηση!

Μαζί με τον συναθλητή του, Ντάρια Σέτο, αποτελούσαν το «Ιαπωνικό ισοδύναμο» των Μάικλ Φέλπς και Ράιαν Λόχτι όσον αφορά το αγώνισμα της μεικτής ατομικής, την κυριαρχία και την ανταγωνιστικότητα στην εγχώρια αγορά για αρκετά χρόνια.

«Το κίνητρο του όλο αυτό τον καιρό με έκανε αυτό που είμαι σήμερα», είπε ο Χαγκίνο για τον Σέτο. «Για μένα, ήταν μια τεράστια παρουσία»!

«Είναι λυπηρό για μένα, αλλά θα συνεχίσω να προσπαθώ καθώς έχω ακόμα πολλές προκλήσεις μπροστά μου και θέλω να κερδίσω ένα Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο όπως εκείνος… Σε ευχαριστώ για τις καλύτερες αναμνήσεις», δήλωσε συγκινημένος ο Σέτο.

Να σημειωθεί ότι, ο Χαγκίνο εξακολουθεί να κατέχει τα εθνικά Ιαπωνικά ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο ανδρών (3:43.90 από το 2014), καθώς και τα 200μ (1:55.07 από το 2016) και 400μ (4:06.05 από το 2016) μεικτής ατομικής.

Σύμφωνα με το Kyodo News, ο Χαγκίνο ενημέρωσε την ομάδα του για την απόφασή του και σκέφτεται να παρακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό.

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA