Κοζομπόλης: «Θα ανταποκριθούν Νεφέλη και Άλκης»!

by Aquafeed 24

Ο προπονητής Βαγγέλης Κοζομπόλης που συνοδεύει τα παιδιά της ανοικτής θάλασσας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, την Νεφέλη Γιαννοπούλου και τον Άλκη Κυνηγάκη, σχολιάζει την παρουσία της Νεφέλης στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι (19η θέση για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια) και αναφέρεται στην αυριανή προσπάθεια των δυο εκπροσώπων μας στα 10 χιλιόμετρα.

«Η Νεφέλη ξεκίνησε πολύ καλά στον αγώνα και μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν πολύ ανταγωνιστική. Στη συνέχεια ο ρυθμός έγινε σταδιακά γρηγορότερος και έχασε σιγά – σιγά την επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων. Ήταν η πρώτη φορά που έβαλε στολή, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού, (όλες οι αθλήτριες έβαλαν στολή) και τη δυσκόλεψε αρκετά, (η στολή είναι χοντρή και σφικτή και περιορίζει σημαντικά τις κινήσεις του αθλητή). Η θερμοκρασία του νερού ήταν 18 βαθμοί και οι καιρικές συνθήκες πολύ καλές, όπως και ο αγωνιστικός στίβος. Εκτιμώ ότι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τη Νεφέλη, πολύ σημαντική για το μέλλον. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία, που επιδέχονται βελτίωσης μέσω της προπόνησης. Θα χρειαστούν όμως και αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες και πολλή επιμονή και υπομονή»

«Καταπληκτικός αγώνας έγινε και στα 5χμ των Ανδρών, με πολύ συναρπαστική εξέλιξη και νικητή τον Ιταλό Παλτρινιέρι. Στα 10χμ των Ανδρών, πρόκειται να συμμετάσχουν οι 9 από τους 10 πρώτους κολυμβητές του Παγκόσμιου 2019, οπότε και ο αυριανός αγώνας αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

«Αύριο και οι δύο θα αγωνιστούν στα 10χλμ, με καιρικές συνθήκες που αναμένεται να μην είναι και τόσο καλές (βροχή και χαμηλότερη θερμοκρασία). Ωστόσο, έχουμε συζητήσει και έχουμε προετοιμαστεί σε θεωρητικό επίπεδο και η ψυχολογία τους είναι πολύ καλή. Ελπίζω και πιστεύω, ότι η Νεφέλη κι ο Άλκης θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αυριανού αγώνα, οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες των σημερινών».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA