Οι οιωνοί για την ομάδα ανδρών του ΓΣ Περιστερίου δεν ήταν καλοί πολύ νωρίτερα από την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς το πρωί του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα κορονωϊού στο τμήμα, κάτι το οποίο είχε σφοδρή επιρροή στην ψυχολογία των αθλητών του Κώστα Λούδη.

Πριν την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο ΓΣΠ υπεβλήθη σε νέα ράπιντ τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά και έτσι σύμφωνα με το πρωτόκολλο η αναμέτρηση έπρεπε να γίνει. Ο τρίτος παίκτης που βρέθηκε θετικός ήταν μαζί με την ομάδα στην τελευταία προπόνηση και μάλιστα παρακολούθησε την προβολή βίντεο για το σκάουτινγκ του αντιπάλου επί αρκετή ώρα σε έναν κλειστό χώρο.

Η είδηση ότι βγήκε θετικός αποπροσανατόλισε όλη την ομάδα, με τον Κώστα Λούδη να επισημαίνει την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο ίδιος και οι αθλητές του τις τελευταίες δέκα ημέρες, από το δαιδαλώδες ταξίδι στην Ιταλία, τα αρχικά κρούσματα και όχι μόνον.

Σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, δεν έπρεπε να γίνει και ο ίδιος εύχεται να μην έχει νέα κρούσματα η ομάδα του τις επόμενες ημέρες. Εν τούτοις, δεν δίστασε να τονίσει ότι ακόμα και έτσι, το σύνολό του είχε την ευκαιρία να πάρει κάτι καλύτερο από τον αγώνα όταν βρέθηκε με παίκτη παραπάνω για τέσσερα λεπτά λόγω κόκκινης του Κοπελιάδη, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Ο Κώστας Λούδης στο Aquafeed24: 

«Θα ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα με αυτό που είπα, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι αγωνιστικό. Εγώ σαν προπονητής, θεωρώ ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα που πρέπει να τα ακολουθούμε, δεν θα ρίξω ευθύνη σε κανέναν, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ένας ανθρώπινος παράγοντας, πάνω απ’ όλα η ασφάλεια της υγείας των αθλητών. Με όλα αυτά που έχει περάσει η ομάδα τις τελευταίες δέκα μέρες, θεωρώ ότι σήμερα ο αγώνας δεν θα έπρεπε να γίνει, και για την ασφάλεια των δικών μου αθλητών, αλλά και όσων βρεθήκανε σήμερα εδώ.

Όταν η ομάδα είχε δύο κρούσματα θετικά επιβεβαιωμένα, άλλο ένα τρίτο σήμερα το μεσημέρι και αρκετοί αθλητές όχι καλή αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση, καθώς υπάρχουν παιδιά, τα οποία έχουν οικογένειες, παιδιά, γυναίκες οι οποίες είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τα παιδιά έχουνε άγχος το αν έχουν τον ιό η όχι.

Θεωρώ ότι ο αγώνας θα έπρεπε να μην γίνει, από εκεί και πέρα ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο όπως έπρεπε, εμείς ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο, παίξαμε τον αγώνα με αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που είχαμε, παλέψαμε, δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια που κάνανε οι παίκτες σε τελείως αντίξοες συνθήκες, αλλά κάναμε πιστεύω ένα πολύ κακό παιχνίδι σε όλους τους τομείς.

Δεν μ’ αρέσει να δικαιολογώ με το ότι υπήρχαν τρεις απουσίες πολύ σημαντικές, αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε άλλα συστήματα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πορεία του αγώνα. Μας δόθηκε η ευκαιρία στο 7-6, όταν μείναμε με παίκτη παραπάνω, να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Δεν το εκμεταλλευτήκαμε, υπήρχε πολύ μεγάλη κούραση, υπάρχει αθλητής ο οποίος έπαιζε στα κόκκινα, ο Διονύσης Καρούντζος. Από το 1ο οκτάλεπτο νομίζω όλα ήταν ανάποδα, δύσκολα, μου μένει μόνο η προσπάθεια των παιδιών, η οποία ήταν πολύ μεγάλη, από εκεί και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε πως θα πορευτούμε, γιατί με αυτή την κατάσταση δεν ξέρω την Δευτέρα ποιους παίκτες μπορώ να έχω στην προπόνηση. Την στιγμή που δεν ακυρώνονται αγώνες το Σάββατο έχουμε άλλο ένα παιχνίδι σημαντικό με τη Βουλιαγμένη, όπου καλούμαι να κάνω προπόνηση χωρίς τρεις, ίσως και τέσσερις παίκτες, δεν ξέρω αυτό που μπορεί να βγει».

 Για την ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο, ο Κώστας Λούδης δηλώνει:

«Εγώ το έχω περάσει, είναι ένα αγαπημένο κολυμβητήριο εδώ, και χάρηκα κιόλας και με τον κόσμο και τα καλά του λόγια προς το πρόσωπό μου. Υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουνε, έχω περάσει πολύ ωραία χρόνια, πολύ ωραία ατμόσφαιρα κι ας ήταν των αντιπάλων οι φίλαθλοι. Μακάρι να υπάρχει πάντα τέτοια ατμόσφαιρα σε όλα τα παιχνίδια».

Facebook Comments