Μεγάλη μέρα, μεγάλο παιχνίδι σήμερα για την Εθνική μας Ομάδα Γυναικών αφού στις 20:30 αγωνίζεται απέναντι στη Γαλλία. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έδειξαν από νωρίς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Και είναι καταπληκτική. Δεν αναφερόμαστε τόσο στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ταϊλάνδη αλλά πολύ περισσότερο στη δεύτερη κόντρα στην Ισπανία, εκεί όπου φάνηκε πως η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Άλλωστε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αυτό φάνηκε, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο του αγώνα και η νίκη δεν ήρθε ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Πλέον απομένει το παιχνίδι το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το σημερινό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, η οποία «χαρίζει» παράλληλα και μία μέρα ξεκούρασης παραπάνω.

Ας δούμε τι χρειάζεται η Εθνική μας Ομάδα για να κλειδώσει την πρώτη θέση. Αρχικά να θυμηθούμε πως η Ισπανία είχε κερδίσει τη Γαλλία με 10 γκολ διαφορά, 18-8. Αυτό σημαίνει πως εφόσον το παιχνίδι Ελλάδα Ισπανία έληξε ισόπαλο, το κριτήριο το οποίο κρίνει την πρώτη θέση είναι η διαφορά των γκολ με τον 3ο του ομίλου. Δηλαδή η Εθνική μας ομάδα πρέπει να κερδίσει με παραπάνω από 10 γκολ τη Γαλλία προκειμένου να βγει πρώτη. Σε περίπτωση που η Ομάδα μας κερδίσει με 10 γκολ ακριβώς τότε θα μετρήσει η ομάδα που θα έχει την καλύτερη επίθεση απέναντι στον 3ο του ομίλου. Τέλος, αν το παιχνίδι Ελλάδα Γαλλία λήξει 18-8 θα πάμε στο τελευταίο κριτήριο που είναι η συνολική διαφορά των γκολ στον όμιλο. Εκεί δηλαδή ουσιαστικά θα κριθεί από το εάν η Ισπανία κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά την Ταϊλάνδη από το 28-1 που την είχε κερδίσει η Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι πως η «Γαλανόλευκη» βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και είναι έτοιμη για μια δυναμική συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

To παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2!