Η αθλήτρια του Ολυμπιακού συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Κέρδισε αυτό το δικαίωμα χάρη στην πολύ καλή της επίδοση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα τέλη Ιουλίου, το 2:28.15 που είναι η 2η καλύτερη όλων των εποχών στη χώρα μας στα 200μ πρόσθιο. Χθες αγωνίστηκε στο βασικό της αγώνισμα και τερμάτισε 10η στην 4η προκριματική σειρά σε 2:33.84, ένας χρόνος που της έδωσε την 29η θέση στον τελικό. Η ίδια μετά ττον αγώνα της δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είχα φορμαριστεί για την όπεν του Ιουλίου ώστε να πετύχω το στόχο να έρθω εδώ. Μετά από το πανελλήνιο δεν μπορούσε να ξαναβγει το φορμάρισμα, έκανα απλά μία συντήρηση. Δεν είχα πολλές προσδοκίες γιατί ξέρω πως νιώθω από την προθέρμανση, η αλήθεια είναι όμως ότι δεν περίμενα να πάω τόσο αργά. Παρόλα αυτά έδωσα το 100%, κουράστηκα πολύ».

Για τη συνολική εμπειρία που αποκόμισ από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είπε: «Με βοηθάει πολύ που κολύμπησα με αθλήτριες από όλη την Ευρώπη, έχω συνηθίσει τόσα χρόνια να κολυμπάω μόνο με Ελληνίδες και δεν είναι το ίδιο. Άλλος συναγωνισμός εδώ, άλλος πίσω στη χώρα μας. Μου αρέσει πολύ το κλίμα και κρατάω όλα τα θετικά και τις εμπειρίες που παίρνω εδώ. Θυμήθηκα και πιο παλιά όταν ήμουν νεάνιδα που με βοηθούσαν πολύ οι αγώνες έξω. Ελπίζω να συνεχιστεί όλο αυτό και να πάω με το καλό του χρόνου στο παγκόσμιο και να κολυμπήσω αυτό που αξίζω. Μέσα στους στόχους μου είναι βέβαια και η 25άρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι καλύτερη πιστεύω στην 50άρα».

Για τον απολογισμό της χρονιάς αλλά και για το που αφιερώνι όσα κατάφερε φέτος, πρόσθεσε: «Η χρονιά αυτή ήταν η καλύτερη της καριέρας μου και την περίμενα τόσα χρόνια αφότου ξεκίνησα ξανά μετά τις πανελλήνιες. Είμαι πολύ χαρούμενη που πετύχαμε με τον προπονητή μου, Διονύση Παπαδάκη, το στόχο μας να έρθουμε στη Ρώμη. Του αφιερώνω αυτή τη χρονιά και το ατομικό ρεκόρ, όπως και στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που με στηρίζουν και πιστεύουν σε εμένα»

Facebook Comments