Κολυμβητικός Όμιλος Πειραιά: Ο ιστορικός σύλλογος του Πειραιά «αναγεννιέται» με όραμα και μεράκι!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Μία πολύ σημαντική στιγμή στην πορεία του Κολυμβητικού Ομίλου Πειραιά έλαβε χώρα στο, ΝΑΣ, στο Μικρολίμανο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου, που αφορούσε την επανίδρυση του Ομίλου, που είναι ο ιστορικότερος με βάση τα στοιχεία κολυμβητικός σύλλογος στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, μίλησαν πολλοί από τους ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή οι στυλοβάτες του Κ.Ο.Π, δηλαδή ο πρόεδρος, Απόστολος Μπουκουβάλας, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ξάνθης, που είναι εκ των βασικών χορηγών της ομάδας με την Baudouin Moteurs, ο επικεφαλής προπονητής Νίκος Σίδερης, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Δημητριάδης, ο οποίος στηρίζει και οικονομικά και ο Γιάννης Ντρέντζιος ο οποίος είναι χορηγός με τον εταιρεία Diachel.

Στην κατάμεστη από δημοσιογράφους και ανθρώπους του χώρου αλλά και της πόλης του Πειραιά αίθουσα, συζητήθηκε πλειάδα ζητημάτων, όπως η (νέα) αρχή του συλλόγου, η γρήγορη ανάπτυξη του, με την συνεχώς αυξανόμενη συρροή νεαρών αθλητών. Επίσης, έγινε αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν καθώς ο ΚΟΠ μεγαλώνει, με βασικότερο να είναι αυτό του χώρου για προπόνηση, καθώς δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος για τους αθλητές της ομάδας, όπως και δεν επαρκούν οι ώρες. Αυτά και πολλά ακόμα θέματα, τόσο ιστορικής, όσο και μελλοντικής σημασίας τέθηκαν επί τάπητος, δίνοντας σαφές στίγμα για την επόμενη μέρα.

Μπουκουβάλας Απόστολος, Πρόεδρος: «Καλώς ήρθατε στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου του ΚΟΠ. Μας δίνετε κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το χώρο και πραγματικά έχω μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό. Η αρχή έγινε όταν ήρθε η ιδέα σε εμένα και τον Γιώργο τον Τσάλτα. Θυμάμαι ήταν το 2017 όταν πήρα την απόφαση για την επανίδρυση και την αναβίωση του συλλόγου. Μίλησα τότε τον κύριο Ξάνθη και τον κύριο Δημητριάδη, οι οποίοι αμέσως συνέδραμαν και βοήθησαν να εκπληρώσω αυτό το όνειρο. Η τελική επανίδρυση έγινε το Δεκέμβριο του 2019, ενώ πέρσι είχαμε την πρώτη χρονιά με επιτυχίες μάλιστα.

Όσον αφορά το ιστορικό σκέλος της υπόθεσης, από το 1870 και έπειτα υπήρξε μεγάλη δραστηριοποίηση στον τομέα του αθλητισμού, ιδιαίτερα της κολύμβησης με κέντρο το Νέο Φάληρο. Εκείνη την περίοδο ιδρύθηκαν πολλά σωματεία στον Πειραιά, με τον ΚΟ Πειραιά να ιδρύεται στα τέλη του 1899, ενώ μάλιστα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και το 1936 κέρδισε και πρωτάθλημα στην κολύμβηση. Μετά τον πόλεμο δεν κατάφερε να επανασυσταθεί, όμως τώρα για αυτό είμαστε εμείς εδώ».

Όσον αφορά το ζήτημα των κολυμβητηρίων: «Έχουμε στείλει επανειλημμένα γράμμα στον ΕΑΚ του Αγίου Κοσμά, δεν μας έχουν απαντήσει, ελπίζουμε να μας απαντήσουν σύντομα. Γιατί γινόμαστε συνεχώς περισσότεροι, σκεφτείτε αν φέτος είμαστε 100 με τις διαδρομές που έχουμε, πόσοι θα ήμασταν εάν είχαμε αυτά που ζητούσαμε που είναι λογικά αν μοιραζόταν ο χώρος σωστά».

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Σε συνέχεια των λεγομένων του ο κος Μπουκουβάλας μίλησε για το όνειρο της δημιουργίας ενός κολυμβητηρίου για το σύλλογο: «Από την πλευρά μου, μαζί με κάποιους συνεργάτες μου μηχανικούς, ήδη έχουμε εκπονήσει μία μελέτη, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κολυμβητικό κέντρο, ένα κολυμβητήριο, ένα αθλητικό κέντρο για την ομάδα. Η μελέτη υπάρχει, τα αρχιτεκτονικά σχέδια υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να τα υλοποιήσουμε, ψάχνουμε χώρο για να το κάνουμε. Όλη η ομάδα είναι έτοιμη, για να το φτιάξουμε. Περιμένουμε απαντήσεις. Καλούμε άμεσα την πολιτεία να βοηθήσει, έχουμε διάθεση όρεξη, διαθέτουμε τα χρήματα μας αλλά τρώμε πόρτες… Εγώ νομίζω ότι μία σοβαρή δουλειά γίνεται αυτή τη στιγμή στον σύλλογο μας, μεγαλώνουμε ταχύτατα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας, όποιος ιδιώτης θελήσει να υποστηρίξει την μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται από το σύλλογο, είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί το όνειρο μας και να συνδράμει σε αυτό είναι σημαντικός στο έργο που γίνεται».

Γιώργος Ξάνθης, Χορηγός και Αντιπρόεδρος του ΚΟΠ: «Πραγματικά σας ευχαριστούμε όσους βρίσκεστε σήμερα εδώ, η στήριξη σας είναι πολύτιμη, σε έναν σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία και συνάμα τόσο μεγάλο όραμα για το μέλλον. Εμένα προσωπικά αυτο που με συνεπήρε και με οδηγεί, είναι το όνειρο του Αποστόλη Μπουκουβάλα για τον σύλλογο, μας έπεισα πραγματικά να το στηρίξουμε. Αυτό φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι τόσο η δική μου εταιρεία αλλά και άλλες ιδιωτικές εταιρείες βρίσκονται σήμερα μαζί μας για να στηρίξουν με μεγάλη χαρά αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, για να πάμε όλοι μαζί μπροστά και φυσικά περιμένουμε ακόμα περισσότερους να έρθουν μαζί μας, για να μεγαλώσουμε το σύλλογο. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Πειραιά είναι ένας τίμιος σύλλογος και μπορούμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε ότι θα μείνει έτσι».

Νίκος Σίδερης, Επικεφαλής Προπονητής Κολύμβησης:

«Υπηρετώ πολλά χρόνια την κολύμβηση σαν αθλητής και μετέπειτα σαν προπονητής. Έχω αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες τις χώρας μας και έχω γνωρίσει πολλούς προέδρους, πολλά ΔΣ και έχω αποχωρήσει τελευταίος από ομάδες ως επικεφαλής προπονητής, γιατί έτσι πιστεύω ότι πρεπει να συμβαίνει, ο επικεφαλής προπονητής να είναι ο τελευταίος που αφήνει την ομάδα. Εδώ υπάρχει κατι πολύ σημαντικό, όταν μιλήσαμε με τον κύριο Μπουκουβάλα, μου φάνηκε πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να υλοποιηθεί το όραμα, γιατί οι ανταγωνιστές μας στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, που είναι δύο τεράστιοι σύλλογοι, με κόσμο και διαφορετική στήριξη. Η τρέλα όμως που μας διακατέχει μας οδήγησε.

13 Σεπτέμβρη του 2021, μας εμπιστεύτηκαν συνολικά 3 αθλητές που δεν ήταν στο top 50 στο rank της Ομοσπονδίας και μηδέν παιδιά στα τμήματα εκμάθησης. Μετά βέβαια, μας εμπιστεύτηκαν πολλοί χορηγοί και μας στήριξαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί συνέδραμαν και συνδράμουν ουσιαστικά στην προσπάθεια μας. Ο κυριος Μπουκουβάλας είναι ένας άνθρωπος που βαζει το χέρι στην τσέπη, για να το πω λαϊκά. Πέρσι ξεκινήσαμε πρώτη σεζόν εκμάθηση, βήμα βήμα και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν με 60 παιδιά , έχοντας ξεκινήσει το Σεπτέμβρη από το μηδέν όπως προείπα, που σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλά και μας εμπιστεύτηκαν. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους άλλους συλλόγους αλλά με το ότι κάτι κάναμε κάτι καλά εμείς οι ίδιοι.

Φέτος το Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε με μία μικρή καθυστέρηση, που έρχεται από τον διοικητικό τομέα, ζητήματα γραφειοκρατικά. Ξεκινήσαμε 19 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ανάπτυξη 85% – 90% από πέρσι. Αν συνεχίσουμε έτσι θα υπερδιπλασιάσουμε τον κόσμο μας και αυτό μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει ευθύνη. Βέβαια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το χώρο γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο και αυτό είναι ζωτικής σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Αν είμαστε καλά όμως φέτος θα κάνουμε μεγάλο αθλητικό θόρυβο, θα μας ακούτε συχνά. Το όραμα μου είναι μαζί με ανθρώπους όπως ο κύριος Μπουκοβάλας, να παμε τον σύλλογο πιο ψηλά. Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά σωματεία είναι αιμοδότες του ελληνικού αθλητισμού. Το θέμα είναι πως εμείς οι προπονητές, πρέπει να βγάλουμε αθλητές που θα ξεπεράσουν τους σπουδαίους που ήδη έχουμε. Αλλά 12 αι 14 παιδιά με διαδρομή δε γίνεται. Γι αυτό ζητάμε τη μέριμνα όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα αλλά και της πολιτείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έχουμε στο Παπαστράτειο ήδη μία διαδρομή, ζητήσαμε κάποιες ώρες επιπλέον, μας αρνήθηκαν, λόγω περιορισμού χώρου και χρόνου. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις (4), ο Εθνικός τρεις (3), και μείς μία διαδρομή μέχρι τις 21:15».

Μιχάλης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας: «Σας ευχαριστούμε όλους, μας τιμάει η παρουσία σας. Δειλά Δειλά όλα ξεκινούν με την αγάπη για τον αθλητισμό που μας οδηγεί. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουμε και να φέρουμε παιδιά που θα αγαπήσουνε τον αθλητισμό. Ο κος Μπουκουβάλας επί χρόνια πολλα έχει κάνει πολλά πράγματα, πολλές θυσίες. Τώρα λοιπόν που θέλει να κάνει κάτι δικό του και σίγουρα θα στηρίξω αυτόν τον άνθρωπο, για να μπορέσω να συμβάλω στο όραμα του το οποίο συμμερίζομαι απόλυτα. Εγώ προσπαθώ να συμβάλω περισσότερο στην εκμάθηση των νεαρών αθλητών, όλα για τα παιδιά ώστε να τους προσφέρουμε το καλύτερο γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ σπουδαίο στη ζωή ενός ανθρώπου».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA