382
Λόγια ψυχής για την ιστορία των Ελλήνων masters. O ρόλος της Γεωργία Χατζηγεωργίου!
Ανάρτηση του Βαγγέλη Κούτρα, μας θύμισε την τελευταία Ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα masters της Σιγκαπούρης. Πως όμως φτάσαμε στο σήμερα? Πως ξεκίνησε αυτό το κίνημα των Masters Ελλήνων κολυμβητών? Ποιος ήταν ο πρωτεργάτης?
Ο Βαγγέλης που γνωρίζει όσο κανένας αυτά τα βιώματα, αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει όλες αυτές τις απαντήσεις με μία ανάρτηση:
Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι η γλάστρα για να ριζώσει ο βασιλικός !
Η ιστορία των #masters της Ελληνικής Κολύμβησης ,είναι μια ιστορία που οφείλεται η δημιουργία της ξεκάθαρα , στην Georgia Chatzigeorgiou !
Την αρχή έκανε πίσω στο 2008 στο μακρινό Πέρθ ο πρώτος Έλληνας που κολύμπησε στο θεσμό Αλέξανδρος Μόραρης !
Η ουσιαστική όμως εμπλοκή των Ελλήνων #masters της #κολύμβησης και η συνεχής παρουσία στο θεσμό ξεκίνησε από το 2013 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης #masters στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας από την Γεωργία με χάλκινο μετάλλιο , στο Μοντρεάλ το 2014 με ασημένιο και με το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο Καζάν της Ρωσίας το 2015 !
Φυσικά η παρουσία της είναι αδιάλειπτη ως και σήμερα με μετάλλια σε όλα τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά που συμμετέχει !
Από τότε ως και σήμερα η Θεσσαλονικιά κολυμβήτρια με ορμητήριο την Λαμία και όντας παράλληλα μητέρα τριών παιδιών , ως σύζυγος και παράλληλα ως εργαζόμενη Καθηγήτρια φυσικής Αγωγής θεμελίωσε με την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της σε Παγκόσμια , πανευρωπαϊκά και ακόμα και Αμερικανικά εθνικά πρωταθλήματα το θεσμό των #masters της κολύμβησης και τον έκανε γνωστό στην Ελλάδα παρακινώντας και άλλους Έλληνες Ελληνίδες κολυμβητές αρχικά να επανέλθουν στις πισίνες και σταδιακά στα αγωνιστικά δρώμενα ! Αρωγός στα πρώτα βήματα και παράλληλα με χρυσό μετάλλιο στην ανοικτή θάλασσα η Vicky Kouveli !
Άλλωστε δε γίνεται να ξεχαστεί η πορεία από το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα #masters στην Πάτρα το 2014 με την συμμετοχή ελάχιστων αθλητών ως και το τελευταίο πρωτάθλημα φέτος με τη συμμετοχή κοντά στους 450 κολυμβητές !
Τα μετάλλια της Γεωργίας κράτησαν το θεσμό στο προσκήνιο των κολυμβητικών μέσων και κυρίως έγιναν η αφορμή μεγάλοι Έλληνες κολυμβητές του παρελθόντος να αγκαλιάσουν το θεσμό με αποκορύφωση της συμμετοχή της Afrodite Giareni που στα 3 τελευταία παγκόσμια όπου συμμετέχει κατεδαφίζει τα χρονόμετρα σηκώνοντας την Ελληνική σημαία!
Η Γεωργία και όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές που συμμετέχουν σε ανάλογους θεσμούς συνεχίζουν την προσπάθεια της παρουσίασης της Δια βίου άθλησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής !
Μεγάλη οικονομική στήριξη που είχαμε ήταν η υποστήριξη των τελευταίων δύο δημάρχων του Δήμος Λαμιέων – Municipality of Lamia ! Φυσικά η βράβευση από τον Δήμο και την ομοσπονδία είναι η ηθική αναγνώριση των προσπαθειών αυτών και ίσως το θεμέλιο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο θεσμός της Δια βίου άθλησης σε όλη την Ελλάδα !

