Κολύμβηση: Άρτεμις Βασιλάκη: «οι υποδομές παραμένουν πίσω σε σχέση με το εξωτερικό».

by Aquafeed 24

Άρτεμις Βασιλάκη: «οι υποδομές παραμένουν πίσω σε σχέση με το εξωτερικό».

Η ελληνική κολύμβηση των μεγάλων αποστάσεων έχει τα τελευταία χρόνια βρει στο πρόσωπο της Άρτεμις Βασιλάκη μια από τις πιο δυναμικές και ελπιδοφόρες αθλήτριες της νέας γενιάς. Με σταθερή ανοδική πορεία, σπουδαίες επιτυχίες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αλλά και προσωπικότητα που συνδυάζει πειθαρχία, εργατικότητα και όραμα, η αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου γράφει ήδη τη δική της σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Η σεζόν των κορυφαίων διακρίσεων

Η φετινή χρονιά για την Άρτεμις Βασιλάκη ήταν γεμάτη επιτυχίες που αποδεικνύουν τη σκληρή δουλειά της και την ικανότητά της να σταθεί απέναντι στις κορυφαίες κολυμβήτριες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι έξι κορυφαίες στιγμές της σεζόν:

  • Χρυσό μετάλλιοστα 1500μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στο Samorin, με πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών.
  • Χάλκινο μετάλλιοστα 800μ. ελεύθερο στο ίδιο πρωτάθλημα.
  • 15η θέσηστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Βουδαπέστη στα 1500μ. ελεύθερο, με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ (γυναικών, νέων γυναικών και νεανίδων), και 14η στα 800μ. με επίσης τριπλό ρεκόρ.
  • Πρωταθλήτρια Ελλάδοςστο Καλοκαιρινό Open, με χρυσά σε 400μ. μεικτή, 400μ. ελεύθερο και 200μ. μεικτή, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. μεικτή.
  • Τρία χρυσά μετάλλιαστο “Ακρόπολις” και νέο πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών στα 1500μ. ελεύθερο.
  • Συμμετοχήστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών–Γυναικών στη Σιγκαπούρη, με πολύ καλές εμφανίσεις σε 400, 800, 1500μ. και στη σκυταλοδρομία.

Η στιγμή που ξεχώρισε

Η ίδια δηλώνει ότι ξεχωρίζει το χρυσό στα 1500μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Νέων:

«Η επιτυχία που ξεχωρίζω προσωπικά είναι το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, γιατί ήταν το αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και μεγάλης προσπάθειας, αλλά και επειδή συνοδεύτηκε από ένα πανελλήνιο ρεκόρ με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμένα».

Οι προκλήσεις πίσω από τις επιτυχίες

Η χρονιά δεν ήταν εύκολη. Μεγάλοι αγώνες, συνεχής προπόνηση και διαχείριση της πίεσης απαιτούσαν αντοχή σε όλα τα επίπεδα. Όπως η ίδια τονίζει:

«Η φετινή χρονιά είχε πολλές προκλήσεις. Χρειάστηκε να διαχειριστώ την πίεση των μεγάλων διοργανώσεων και την ένταση της συνεχούς προπόνησης, όμως με πειθαρχία, στήριξη από τους προπονητές και την οικογένειά μου, και τους χορηγούς μου , καθώς και με προσωπική αφοσίωση, κατάφερα να τις ξεπεράσω.».

Το όραμα για την ελληνική κολύμβηση

Πέρα από τις δικές της διακρίσεις, η Άρτεμις μιλά και για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα:

«Υπάρχει τεράστιο ταλέντο και διάθεση από τους αθλητές, ωστόσο οι υποδομές παραμένουν πίσω σε σχέση με το εξωτερικό. Χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το δυναμικό που υπάρχει και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι νέοι αθλητές να εξελιχθούν.».

Η Άρτεμις Βασιλάκη έχει ήδη κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο παρόν της ελληνικής κολύμβησης και όλα δείχνουν ότι θα πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα κολυμβητικά ραντεβού του πλανήτη.

Πηγή: KOEmag

You may also like