Κολύμβηση: Acropolis Swim Open: Έλαμψαν οι Δαμασιώτη, Διαμαντής, Ντουντουνάκη, Μπίλας, Παπαστάμος, Ντούμας (pics)

by Aquafeed 24

Κολύμβηση: Acropolis Swim Open: Έλαμψαν οι Δαμασιώτη, Διαμαντής, Ντουντουνάκη, Μπίλας, Παπαστάμος, Ντούμας (pics)

Σπουδαίες επιδόσεις, πανελλήνια ρεκόρ και όρια για τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις επεφύλασσε η πρώτη ημέρα του Acropolis Swim Open 2026 στο ΟΑΚΑ. Οι κολυμβήτριές και κολυμβητές του Ολυμπιακού έκαναν την πιο δυναμική εμφάνιση.

Εντυπωσιακή Ντουντουνάκη – Ρεκόρ Νέων από τη Δαμασιώτη

Ο τελικός στα 50μ πεταλούδα των γυναικών ήταν μία κούρσα που είχε τα πάντα. Είχε Πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (26.44) από την Γεωργία Δαμασιώτη  του 100χρονου ΑΟΠ Φαλήρου και είχε την επίτευξη ορίου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι (10-16/8) από την Άννα Ντουντουνάκη του Παναθηναϊκού  που νίκησε με 26.18. Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε με 26.56 η Άννα-Αυγούστα Βλάχου.

Μπίλας για μεγάλα πράγματα – Όριο για Παρίσι και Βουδαπέστη

Στα 50μ πεταλούδα ανδρών, ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας του Ολυμπιακού  ήταν εντυπωσιακός, κατακτώντας την πρώτη θέση με 23.21. Η επίδοση αυτή του χάρισε: πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2026 στο Παρίσι και πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2027 στη Βουδαπέστη

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος-Ιωάννης Διαμαντής (Ολυμπιακός) σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με 24.00 στον τελικό Β’, καταρρίπτοντας το 24.19 του Νίκου Σπαθαράκη  εξασφαλίζοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Μόναχο.

Παπαστάμος με Ευρωπαϊκό όριο στα 400μ μικτή

Στα 400μ μικτή, ο Απόστολος Παπαστάμος του Ολυμπιακού κατέκτησε την πρώτη θέση με 4:17.83 και «σφράγισε» την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Δεύτερος ήταν ο Βασίλης Σοφικίτης του Ολυμπιακού με 4:21.01, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Βασίλης Χάρα του Παναθηναϊκού με 4:27.84.

Στις γυναίκες, κορυφαία Ελληνίδα ήταν η Δανάη Τσαούση του Ολυμπιακού με χρόνο 4:57.41.

Όριο και για τον Ντούμα στα 100μ πρόσθιο

Ο Ευάγγελος-Εφραίμ  Ντούμας του Ολυμπιακού συνέχισε τις Ελληνικές επιτυχίες, καθώς με 1:01.18 στα 100μ πρόσθιο κατέκτησε την τρίτη θέση και εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Η πρώτη ημέρα του Acropolis Swim Open επιβεβαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των ομάδων και προπονητών για την πρόοδο των κολυμβητών τους. Οι αθλήτριες και αθλητές του Ολυμπιακού και του Νίκου Γέμελου είχαν εντυπωσιακή παρουσία και γενικότερα, με την Ελληνική κολύμβηση να δείχνει πως βρίσκεται σε τροχιά μεγάλων διεθνών διακρίσεων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα, ΕΔΩ.

You may also like