Κολύμβηση: 15ος Κολυμβητικός Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης: Ραντεβού στις 26 Ιουλίου για μια διοργάνωση με ιστορία και συμβολισμό
15ος Κολυμβητικός Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης: Ραντεβού στις 26 Ιουλίου για μια διοργάνωση με ιστορία και συμβολισμό
Για 15η χρονιά, ο Κολυμβητικός Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης επιστρέφει, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ιστορική μνήμη και την παράδοση.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2026, αθλητές και φίλοι της κολύμβησης θα διανύσουν τη διαδρομή από τα Κουντουρούδια προς το Πέραμα, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που τιμά τη Μικρασιατική κληρονομιά και διατηρεί ζωντανή τη συλλογική ιστορική μνήμη.
Πέρα από το αγωνιστικό της σκέλος, η εκδήλωση αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό, μεταφέροντας μηνύματα ενότητας, σεβασμού και συνέχειας της παράδοσης, ενώ αναδεικνύει τη σημασία της θάλασσας ως στοιχείου που συνδέει τόπους, ανθρώπους και ιστορίες.
Κάθε χρόνο, ο Διάπλους προσελκύει δεκάδες συμμετέχοντες και θεατές, αποτελώντας πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό που τιμά όσους ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, μέσα από τον αθλητισμό και την κοινή συμμετοχή.
Το Aquafeed24 εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, τους εθελοντές και τους διοργανωτές, για μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση.


