Κλειστό από τις 30 Απριλίου το Ιωνικό Κολυμβητήριο!

by Aquafeed 24

Ενώ οι εργασίες για την θερμομονωτική θωράκιση του κολυμβητηρίου Χίου βρίσκονται στην τελική ευθεία ξεκινά από τον Μάιο το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των τεντών που σημαίνει ότι από το φθινόπωρο, μαζί και με τις επεμβάσεις που έγιναν και στους ξενώνες του Ιωνικού, η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή θα είναι έτοιμη όχι μόνο να φιλοξενήσει τα ναυταθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο νησί, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Βέβαια μέχρι να φθάσουμε στο φθινόπωρο του 2022 θα μεσολαβήσουν κάποιοι μήνες που στο μεταξύ οι αθλούμενοι στο κολυμβητήριο θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με άλλο τρόπο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Χίου, Γιάννης Μανάρας, εξετάζεται η εναλλακτική λύση της λειτουργίας του καταδυτηρίου. Ήδη έχουν παραγγελθεί 2 αντλίες και ένας ηλεκτρολογικός πίνακας κόστους 24.000 ευρώ με τον ίδιο να εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες θα έχουν εικόνα για το εάν μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί το καταδυτήριο.

“Η δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και η διοίκηση του νομικού προσώπου κατανοούμε την ανάγκη να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους οι αθλητές αλλά και οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρχει εναλλακτική λύση”, τόνισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.

Ανεξάρτητα από αυτό ο κος Μανάρας ξεκαθάρισε ότι στις 30 Απριλίου η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα σταματήσει για να παραδοθεί στην τεχνική υπηρεσία που θα έχει την ευθύνη του έργου αλλαγής των τεντών και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος.

“Φτάσαμε στο τέρμα των παρατάσεων το έργο πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες σε σχέση με τη χρηματοδότησή του”, τόνισε ο κος Μανάρας που χθες ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τα ναυταθλητικά σωματεία του νησιού που κάνουν χρήση του χώρου.

Κατά τον ίδιο, το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών είναι το καλύτερο δυνατό, για να προλάβουν τα μελτέμια του καλοκαιριού που μπορεί να θέσουν εμπόδια σε εργασίες που πρέπει να γίνουν σε μεγάλα ύψη. Ο στόχος είναι οι εργασίες -που είναι της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ- να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 3,5 μήνες και ίσως και νωρίτερα.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA