Κείμενο του Δημήτρη Διαθεσόπουλου προς τον μαζικό χώρο της ΚΟΕ

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Το κάτωθι άρθρο, απεστάλη στο Aquafeed24 από τον πρώην πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κο Δημήτρη Διαθεσόπουλο που απευθύνεται σε όλο το χώρο του υγρού στίβου και της ΚΟΕ και σας το παραθέτουμε:

Τα όσα διαδραματίζονται εδώ και καιρό αλλά ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ΚΟΕ, αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή που δικαιώνει σωματεία σε παράνομες, ιδιοτελείς και κατάφωρα άδικες αποφάσεις της ΚΟΕ που αλλοιώνουν και εξευτελίζουν το κορυφαίο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Ανδρών, που επέφερε σε προγενέστερο χρόνο την «παραίτηση» (όπως ομολογείται εκδιωγμό) του Α’ Αντιπροέδρου της ΚΟΕ, τα τραγελαφικά και απερίγραπτα που συνέβησαν σε αναβολή, ορισμό… επαναβολή κ.λ.π του κρίσιμου αγώνα Ν.Ο Βουλιαγμένης – Εθνικού στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών.

Με τις ανεπανάληπτες, ανομολόγητες, διαβλητές και σκανδαλώδεις επιλογές για τις Εθνικές ομάδες Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, την οικονομική αφαίμαξη και οικονομική αναλγησία για τα σωματεία με παράβολα που ξεπερνούν κάθε λογική και φαντασία ενώ ακόμα είμαστε στη δίνη του COVID – 19 και την οικονομική κρίση (προϋπολογισμός ΚΟΕ έτους 2022 – παράβολα από σωματεία 1.200.000 ευρώ!..).
Ο τρόπος διοίκησης του στυλ «όποιος διαφωνεί με τις επιλογές του Προέδρου εξωθείται σε παραίτηση, ή μάλλον του δείχνουν παραίτηση» (τα λέει το θύμα αυτής της πρακτικής, ο διωγμένος πρώην Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ σε δημόσιες δηλώσεις του την ημερομηνία 25-11-22), για όποιο σωματείο που αδικείται και αυτό και ανήλικοι αθλητές του, καταφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη την άλλη κιόλας πρωία του Δικαστηρίου προκαλείται έκτακτο Δ.Σ της ΚΟΕ για το πώς θα το «εκδικηθούμε», προϊόν της «χρηστής διοίκησης» της ΚΟΕ να παραιτείται, ή μάλλον εξωθείται, σε παραίτηση ο ήδη πρώην Γενικός Διευθυντής, μέχρι πρότινος κορυφαίος στέλεχος της νυν Διοίκησης, χωρίς ποτέ να γνωστοποιηθεί το τι συνέβη και αποχώρησε.
Φυσικά με πολλά άλλα τρέχοντα πράγματα, κωμικοτραγικά και πρωτοφανή που συμβαίνουν, για τα οποία από εδώ και πέρα θα γίνεσθε κοινωνοί, με οδήγησαν να «σπάσω τη σιωπή μου» που δεν ήταν προϊόν αδιαφορίας, αλλά προϊόν αυτοσυγκράτησης ως αναφέρω παρακάτω διότι με εξαναγκάζει προς αυτή την κατεύθυνση η αγωνία μου για το μέλλον της ΚΟΕ. Από το «Κολυμπάμε Μαζί» (τίτλος της παράταξης που διοικεί σήμερα την ΚΟΕ) δεν θα σταθούμε συνεργοί στο «Βυθιζόμαστε Μαζί» που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί την ΚΟΕ η σημερινή διοίκηση της.

Προκειμένου να μην παρερμηνεύσουν ή επικοινωνήσουν κάποιοι ότι αυτή η ενέργεια και παρουσία μου μετά από είκοσι περίπου μήνες (20), είναι αποτέλεσμα ιδιοτέλειας και δικής μου επανάκαμψης σε όσα υπηρέτησα και προσέφερα επί τριάντα επτά (37) συναπτά έτη στην ΚΟΕ, διαβεβαιώνω πως τέτοιες σκέψεις είναι μακράν του ήθους μου, της φιλοσοφίας μου και της αθλητικής δεοντολογίας μου, καθώς αυτό εξάλλου δεν μου το επιτρέπει ο «υπό» Νόμος του κ. Αυγενάκη.

Για το τελευταίο της εισαγωγής μου, σε ό,τι ακολουθεί: Μην τολμήσει κανείς να συνδέσει αυτή την παρουσία – κείμενο – δήλωση μου, με το σωματείο Α.Ν.Ο Μεταμόρφωσης, του οποίου τυγχάνω Πρόεδρος, και όσες επιπτώσεις συνεπάγει αυτό, γιατί είναι καθαρά ­ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου επιλογή την οποία υπογράφω με ονοματεπώνυμο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Πλησιάζοντας στη συμπλήρωση δυο (2) χρόνων από την αποχώρηση μου από την ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με τον υποχρεωτικό εξαναγκασμό του κατάφωρα αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού «νόμου Αυγενάκη» που ανάμεσα σε άλλα στοχοποιούσε και εμένα, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας κάνω “κοινωνούς” των προβληματισμών μου για την πορεία που τραβά η Ομοσπονδία μας.

Τόσους μήνες συνειδητά, επέλεξα να μην εκφραστώ, σεβόμενος την ετυμηγορία σας – όπως και αν προήλθε αυτή – και το γεγονός ότι, μια νέα Διοίκηση έτσι κι αλλιώς, που τόσα πολλά και λαμπερά υποσχέθηκε ερχόμενη, θα έπρεπε να ξεδιπλώσει την πολιτική της και να δημιουργήσει το στίγμα των προθέσεων και αποτελεσμάτων, της όποιας δουλειάς και προσπάθειάς της.

Παρέδωσα, τον Απρίλη του ’21 μια Ομοσπονδία πρώτη σε όλα, όπως το ίδιο το πρόγραμμα «Χίλων» της σημερινής Πολιτείας, την κατέτασσε. Μια Ομοσπονδία με εκατοντάδες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μια Ομοσπονδία χιλιάδων αθλητών και αθλητριών σε έξι (6) συνολικά Αθλήματα (τα πέντε (5) Ολυμπιακά), με τετρακόσια είκοσι δύο (422) Σωματεία όταν την παρέλαβα με τρία (3) Αθλήματα και εβδομήντα έξι (76) συνολικά Σωματεία. Μια Ομοσπονδία πρωτοπόρα της Διαύγειας και της Διαφάνειας, της Μηχανοργάνωσης και Ψηφιοποίησης, όταν την παρέλαβα με έναν πολύγραφο!!! Μια Ομοσπονδία με πρωταγωνιστικό ρόλο στις Κορυφαίες Διεθνείς Διοργανώσεις όταν την παρέλαβα με ορίζοντα τους Βαλκανικούς αγώνες και τη Β’ Κατηγορία της Ευρώπης… Μια Ομοσπονδία που έμεινε όρθια (η μοναδική που ολοκλήρωσε τα πρωταθλήματα της το καλοκαίρι του ’20) στον τυφώνα της COVID – 19, που με κλειστά Κολυμβητήρια βρήκε τον τρόπο να στείλει την Εθνική της ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Τόκιο, εκεί όπου και μεγαλούργησε. Μια Ομοσπονδία που παρά τις ισχνές επιχορηγήσεις της, εκπλήρωνε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και ήταν με θετικό οικονομικό πρόσωπο στο Ταμείο της, την Άνοιξη του 2021… Μια Ομοσπονδία που όσο και να ενοχλεί ορισμένους, έγινε το Queen Mary του Ελληνικού Αθλητισμού, όταν την παρέλαβα απλή μαούνα…

Ευαγγελίστηκαν, διαφήμισαν, έταξαν και μίλησαν για πολλά οι διάδοχοί μου, σ’ αυτή την Ομοσπονδία μας. Ακόμη ηχούν και βλέπω, τις μεγαλοστομίες τους, στηριγμένες σε πολιτικά δεκανίκια και υπόγειες διαδρομές, «μητρώα» αποκλεισμού Σωματείων και άλλες παρεμβάσεις, που αντικειμενικό σκοπό είχαν να διακοπεί η παρουσία μου – με αυτόν τον ανήθικο τρόπο – στα διοικητικά πεπραγμένα της ΚΟΕ.

Λόγια, λόγια και υποσχέσεις, για τα «άδικα» παράβολα των Σωματείων, τα Εθνικά Κέντρα προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων και την ενεργειακή αναβάθμιση των Κολυμβητηρίων, την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων, την ανάπτυξη και τα στρατηγικά σχέδια, τη συγκρότηση και λειτουργία των Εθνικών ομάδων, την υποστήριξη Σωματείων, την Εθνική Σχολή Κολύμβησης, την ανάληψη και διοργάνωση διοργανώσεων, τις Περιφερειακές Επιτροπές, τα… Aqua Aerobics, Baby Swimming και άλλα τερπνά, ων ουκ εστί αριθμός… Ακόμη και μεταφορά γραφείων που σημειωτέων για χίλια τ.μ. (1.000)  η ΚΟΕ πληρώνει το ευτελές ποσόν των χιλίων ευρώ (1.000) μηνιαία.

Είκοσι (20) μήνες μετά, ας αναλογιστούμε όλοι μας τι και πώς, από τους λαγούς και τα πετραχήλια τους, ίσχυσαν. Πανηγύρισαν επιτυχίες ως εκείνες να προήλθαν με παρθενογένεση, την επόμενη από την ανάληψη των καθηκόντων τους, απαξιώνοντας με τον τρόπο τους, τι και πώς παρέλαβαν. Αύξησαν τα κόστη των Σωματείων, μέσα στη δίνη μάλιστα μιας ολοένα επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης. Βάφτισαν «αναβάθμιση διοργανώσεων», ακατανόητους αγωνιστικούς σχεδιασμούς, διανθισμένους με μπόλικη ροή και διαχείριση χρημάτων, φρου – φρου και αρώματα… Πολιτεύτηκαν, με οδηγό την δικαιοσύνη των ημετέρων και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δίκαιη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, για σειρά σωματεία. Έκαναν λόγο για ανάπτυξη και διάφανη συγκρότηση προ εθνικών και εθνικών ομάδων και βασίστηκαν σε φθηνή μικροπολιτική πελατειακών και δημοσίων σχέσεων, αποκλεισμούς μη αξιοκρατικούς.  Διόρισαν τις ηγεσίες των Περιφερειακών Επιτροπών, με κανόνα, τους αρεστούς και μη αρεστούς τους. Συμπεριφέρθηκαν άκομψα, απαξίωσαν και εξεδίωξαν προπονητές και στελέχη που πρόσφεραν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και πρόοδο των αθλημάτων μας. Διαχειρίστηκαν πακτωλούς χρημάτων από τον «φίλο» Υπουργό, άφησαν απλήρωτους αθλητές εθνικών ομάδων και μένει να δούμε τι ανοίγματα και υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες δημιούργησαν, μόλις σε είκοσι (20) μήνες. Διαφήμισαν διοργανώσεις που ανέλαβαν (ανάμεσα κι αυτές που ακυρώθηκαν λόγω COVID – 19 το 2020), αποσιωπώντας ότι περίπου τριάντα (30) Κορυφαίες Διοργανώσεις Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού επιπέδου, φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα με απόλυτη επιτυχία.

     Τελικά σε ένα δε λάθεψαν. Να αυτοδιαφημίζονται και να αυτοπροβάλλονται.

Με την εικόνα τους, πανταχού παρούσα στα Social Media, πλάι στους αθλητές και τις αθλήτριες, τους πρωταγωνιστές, λες και ήθελαν να κλέψουν κομμάτι των επιτυχιών τους. Η ματαιοδοξία τους αλλιώς…

Φίλες και Φίλοι,

Η υπόσχεσή μου ήταν και είναι ρητή. Θα είμαι εδώ.

«Αυτή την Ομοσπονδία αφήνουμε παρακαταθήκη, με τον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο Αυγενάκη, στις επόμενες γενιές που γαλουχήθηκαν και διέπρεψαν στην θριαμβευτική πορεία των Αθλημάτων μας.

Την παραλάβαμε σκαρί… μαούνας, την φτιάξαμε με όλους εσάς (Αθλητές, Προπονητές, Παράγοντες, Σωματεία) Υπερωκεάνιο

Με την υπόσχεση πως θα είμαστε εδώ, θεματοφύλακες της ιστορικής κληρονομιάς των Επιτυχιών της».

Αυτά σας έλεγα αποχαιρετώντας σας, τον Μάρτη του ’21, αυτά εξακολουθώ να υπερασπίζομαι σήμερα.

Σας ευχαριστώ,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τηλ.: 6972004012

Υ.Γ. Όλα όσα αναφέρω πιο πάνω συντελέστηκαν στην ΚΟΕ με την άοκνη και σπουδαία παρουσία και συνεργασία μεγάλων εργατών – παραγόντων του χώρου, δεν ήταν έργο και δουλειά μόνο δική μου, αναφέρομαι σε πρώτο πρόσωπο (εγώ), λόγω της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ μου παρέμβασης και αναφοράς και μόνο (με αυτό που επιχειρώ σήμερα, στην ουσία ό,τι επετεύχθη επί δεκαετίες έχει το πρόσημο ΕΜΕΙΣ!!!)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA