Με ρεκόρ μεταλλίων για την Ελλάδα έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης (25άρας)!

Με συνολικό απολογισμό 5 μετάλλια και πολλά Πανελλήνια ρεκόρ ολοκλήρωσε την συμμετοχή της η χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα που διεξαγόταν στο Καζάν της Ρωσίας! Η μικρή αλλά… χρυσή ελληνική αποστολή των: Δημήτρη Μάρκου, Ανδρέα Βαζαίου, Άννας Ντουντουνάκη, Μαρίλειας Δρασίδου, Γιώργου Σπανουδάκη και Απόστολου Χρήστου έφυγε από την ρωσική πόλη με 1 Χρυσό, 2 Ασημένια και 2 Χάλκινα μετάλλια, ενώ οι αθλητές και αθλήτριές μας έδωσαν το «παρών» σε 8 τελικούς!

Ωστόσο, τα επιτεύγματα της ελληνικής κολύμβησης στο Καζάν δεν σταματούν εδώ… Στο διάστημα 02-07/11 είδαμε να καταρρίπτονται Πανελλήνια Ρεκόρ καθημερινά, συγκεκριμένα 17 φορές(!) στο σύνολο των 18 αγωνισμάτων που συμμετείχαν οι αθλητές και αθλήτριές μας, ενώ όλοι τους βελτίωσαν σημαντικά την ατομική τους επίδοση! Η γενικότερη εκπληκτική απόδοση της ελληνικής αποστολής στην μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή διοργάνωση επιβεβαιώνει τις τεράστιες δυνατότητες των πρωταθλητών-τριών μας, οι οποίοι οδήγησαν την Ελλάδα στην 8η θέση του πίνακα μεταλλίων και στην επιμέρους 8η θέση της γενικής βαθμολογίας Ανδρών!

Τι να πει κανείς για τον Ανδρέα Βαζαίο που για ακόμη μια φορά πρωταγωνίστησε σε διεθνή διοργάνωση… Ο Έλληνας κολυμβητής στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η συνεχή χρονιά στα 200μ μικτής ατομικής, ενώ πρόσθεσε και ένα Ασημένιο μετάλλιο στην μεγάλη συλλογή του από τον τελικό των 100μ του ίδιου αγωνίσματος, πραγματοποιώντας Πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό και φτάνοντας συνολικά τα οκτώ μετάλλια σε Ευρωπαϊκά μικρής πισίνας!

Με δύο μετάλλια έφυγε και η κορυφαία Άννα Ντουντουνάκη, τα οποία κατέκτησε στο δυνατό της αγώνισμα, την πεταλούδα! Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια, όχι μόνο κέρδισε το Αργυρό στα 100μ πεταλούδα και το Χάλκινο στα 50μ, αλλά σημείωσε και τρία νέα Πανελλήνια Ρεκόρ, στα (2) αντίστοιχα αγωνίσματα και στα 100μ μικτής ατομικής! Είναι δεδομένο πλέον, πως η Άννα Ντουντουνάκη έχει αφήσει το στίγμα της στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κολύμβησης, ενώ οι διαδοχικές επιτυχίες σε συνδυασμό με την μεθοδικότητά της και την σκληρή δουλειά αναμφίβολα προμηνύουν μια πορεία γεμάτη διακρίσεις.

Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία του νεαρού Απόστολου Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν! Ο Έλληνας κολυμβητής έκανε το 3/3, προκρινόμενος σε 3 τελικούς στα 3 αγωνίσματα συνολικά που συμμετείχε. Κατέρριψε επίσης και τα τρία αντίστοιχα Πανελλήνια ρεκόρ, ενώ κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο, την 5η θέση στα 50μ του ίδιου στυλ και την 7η θέση στα 100μ ελεύθερο, με εξαιρετική επίδοση κάτω των 50”!

Εξαιρετικές επιδόσεις συνοδευόμενες από Πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ είδαμε και από τον Δημήτρη Μάρκο, την Μαρίλεια Δρασίδου και τον Γιώργο Σπανουδάκη! Έχοντας εξασφαλίσει επάξια το εισιτήριο για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση στο Άμπου Ντάμπι (Παγκόσμιο 25άρας), ο Δημήτρης Μάρκος κατέρριψε δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ και 800μ ελεύθερο των Ανδρών ενώ βρέθηκε και στην κορυφαία 16άδα, η Μαρίλεια Δρασίδου ακολούθησε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ πρόσθιο και πρόκριση στον ημιτελικό, ενώ κλείνοντας, ο Γιώργος Σπανουδάκης συνέτριψε τα ατομικά του ρεκόρ και στα τρία αγωνίσματα που «έπεσε» και κατάφερε να μπει στον τελικό των 100μ. μικτή, όπου πήρε την 7η θέση, συν τους ημιτελικούς στα 200μ. μικτή και 50μ ύπτιο!

Συγχαρητήρια σε όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριές μας, που κάθε φορά μας προσφέρουν απλόχερα τόσες διακρίσεις και στιγμές υπερηφάνειας! Συγχαρητήρια επίσης στους… αρχιτέκτονες όλων αυτών των επιτυχιών, τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές!

 

 

 

Facebook Comments