Άνοιγμα στον πολύπαθο χώρο των καταδύσεων κάνει ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Ο αντιπρόεδρος του ΑΝΟΓ, έπεισε την πρώην πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής ομάδας, Πέπυ Χαραλάμπους να συστρατευτεί μαζί του, με στόχο, όπως η ίδια τονίζει στο Aquafeed24, να βγει το άθλημα των Καταδύσεων από το τέλμα και να μην αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης στα σπορ που καλλιεργεί η ΚΟΕ.
Η Πέπυ Χαραλάμπους, εκπροσωπώντας τον πολυνίκη σύλλογο, Αργώ, μιλάει στην ιστοσελίδα μας για την απόφαση της να στηρίξει τον κ. Γιαννόπουλο στις εκλογές και κάνει μια πρώτη ανάλυση για το τι πρέπει να αλλάξει στις Καταδύσεις, ώστε να αναπτυχθεί ένα άθλημα που αυτή τη στιγμή δεν του δίνεται στάλα προσοχής και αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.
«Μου έγινε η πρόταση από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο και είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια είναι αλήθεια. Είμαι και εγώ, όπως και ο εκείνος με το πόλο, ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά για μεγάλο κομμάτι της ζωής μου για το άθλημα που αγαπώ, τις καταδύσεις. Ως αθλήτρια, έπειτα ως προπονήτρια και τώρα για την Αργώ που είναι πρωταθλήτρια ομάδα.
Με κάνει περήφανη το γεγονός ότι με επέλεξε να είμαι στην ομάδα του. Τα τελευταία χρόνια είναι κρίμα ένα Ολυμπιακό άθλημα που έχει φέρει χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 να είναι το τελευταίο για την τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας. Θέλω να δώσω αγώνα με τον Κυριάκο για να επιβιώσουν οι καταδύσεις και να αναδειχθούν. Έχουμε μείνει πολύ λίγοι και θέλουμε το σπορ να μεγαλώσει ξανά. Είμαι σύμφωνη με το πρόγραμμα του κ. Γιαννόπουλου για τις Καταδύσεις και έτσι αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του».
Για τα πρωταρχικά βήματα ώστε να βγουν οι καταδύσεις από το τέλμα:
«Πρώτο και βασικό είναι να αξιοποιηθούν χώροι που έχουν βάθος. Να γίνει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Αγωνιούμε όλοι και αγωνιούν και τα σωματεία γιατί έχουμε απομείνει λίγοι. Στην Ελλάδα και την Αττική υπάρχουν χώροι που μπορεί να καλλιεργηθεί το άθλημα, πέρα από το ΟΑΚΑ και το κλειστό της Γλυφάδας. Με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας και των τοπικών αρχών μπορούν οι Καταδύσεις να βρουν χώρο στην Πάτρα που έχει εκδηλώσει χρόνια το ενδιαφέρον να δώσει βάρος στο άθλημα. Εκεί ήταν το προπονητήριο της Εθνικής ομάδας το 2004 και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Οι βατήρες είναι έκτοτε, αλλά θα μπορούσε να φιλοξενήσει φυτώρια η εγκατάσταση στο «Α. Πεπανός».
Τίποτα δεν έχει γίνει στην Πάτρα. Στην Κομοτηνή επίσης υπάρχει χώρος, ανήκει στη δύναμη του ΣΕΦΑΑ και έχει 10μετρο βατήρα. Θα μπορούσε και εκεί να έχει προχωρήσει κάτι, αλλά πάλι δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να μεγαλώσουμε για να μπορεί και η Εθνική ομάδα να μην περιορίζεται σε πέντε σωματεία. Αν είμαστε περισσότεροι θα δυναμώσει και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Είναι πράγματα αλληλένδετα.
Το όραμα του Κυριάκου είναι να βοηθήσει όλα τα σπορ της ΚΟΕ, κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Μαζί έχουμε επικεντρωθεί στις Καταδύσεις, γιατί αυτό είναι το αντικείμενο μου, αλλά βλέπουμε ότι στην ομάδα εργασίας του υπάρχουν πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Υγρό Στίβο, ο καθένας στον τομέα του και όχι απλοί παράγοντες.
Είμαστε γνώστες, πονάμε και αγαπάμε τον Υγρό Στίβο και έτσι ξεκίνησε να επιλέγει πρόσωπα που σε όλη τους τη ζωή μάχονται για τα αθλήματα μας. Φυσικά, εάν όλα πάνε καλά, δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί που θα αλλάξει τα πάντα, ούτε γίνεται να διορθωθούν άμεσα ελλείψεις τόσων πολλών ετών. Είναι σημαντικό όμως να μπουν νέοι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους για τα αθλήματα της ΚΟΕ.
Πάντα εμείς, στις Καταδύσεις, έχουμε ανάγκη από υλικοτεχνική υποδομή, από σωστά γυμναστήρια και θέλουμε αυτό το κενό να καλυφθεί. Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στη φύση του Έλληνα, σωματομετρικά και έχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Απλά πράγματα, από ψυχής…».
Η Πέπυ Χαραλάμπους είναι εκτός από πρόεδρος του συλλόγου «Αργώ» και Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, απόφοιτος του ΤΕΦΦΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.