Σημαντική διεθνής διοργάνωση στο ΟΑΚΑ – Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων Εφήβων-Νεανίδων
Από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, το Καταδυτήριο του Κλειστού Κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ θα φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων για Εφήβους και Νεάνιδες, μια σπουδαία διοργάνωση που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια και στο πλαίσιο αυτό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θωμάς Μπίμης, μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ τονίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης, τόσο για την εθνική ομάδα όσο και για το ίδιο το άθλημα στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια νέα αρχή για τις καταδύσεις στη χώρα μας, με τη στήριξη της ΚΟΕ και με βασικό στόχο τη συμμετοχή σε μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες — κάτι που έχει να συμβεί εδώ και αρκετό καιρό. Ο Μπίμης στάθηκε επίσης στη συνεργασία του με τον τεχνικό σύμβουλο Ντάνιελ Ίσλας, τονίζοντας πως πρόκειται για μια προσπάθεια αναβάθμισης του επιπέδου και της οργάνωσης του αθλήματος. «Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που το ΟΑΚΑ φιλοξένησε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος.
ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΉΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σαν Εθνική ομάδα και γενικότερα στις ελληνικές καταδύσεις. Με την έλευση και την τεχνογνωσία του Ντάνιελ Ίσλας και την εμπειρία τη δική μου πιστεύω πως θα δώσουμε στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια και την έμπνευση για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως θα ξεκινήσουμε από τα βασικά, να πετύχουμε κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στο ΟΑΚΑ, ώστε να μας δώσει ώθηση για το Παγκόσμιο που θα γίνει σε ένα μήνα από τώρα και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Λος Αντζελες».