Ένατη θέση για την Εθνική στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού στην καλλιτεχνική κολύμβηση
Την ένατη θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού κατέλαβε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.
Το ελληνικό σύνολο, αποτελούμενο από τους Θάλεια Δάμπαλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Στέλιο Κουκουσέλη-Φούσκη, Άρτεμη Κουτράκη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου, Δανάη Τσαπραλή και Γεωργία Μυρτώ Ζαγγανά, διατήρησε τη θέση που είχε εξασφαλίσει στον προκριματικό. Παρά την πτώση στη βαθμολογία, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 250.2924 βαθμούς (έναντι 261.7529 στον προκριματικό της Παρασκευής 19/7).
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, για τέταρτη διαδοχική φορά, η Κίνα με 348.4779 βαθμούς, ακολούθησε η Ιαπωνία με 334.7232 και η Ισπανία με 321.1328 βαθμούς.
Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/7, 05:00 ώρα Ελλάδας), συμμετέχοντας στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος ομαδικού, αυτή τη φορά με διαφοροποιημένη σύνθεση: Θάλεια Δάμπαλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Μαλκογεώργου, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου και Δανάη Τσαπραλή. Συνολικά θα λάβουν μέρος 26 χώρες, με τις 12 πρώτες να προκρίνονται στον τελικό της Τρίτης (22/7).
Λίγες ώρες αργότερα, στις 09:00, θα διεξαχθεί ο απευθείας τελικός του ελεύθερου σόλο ανδρών, με τη συμμετοχή 14 αθλητών, ανάμεσά τους και ο Έλληνας εκπρόσωπος Μάριος Κρίτσας.

